maanantai 4. huhtikuuta 2016

Vauvalahja ja kankaisia lahjapussukoita

Minusta tuli kuusinkertainen täti ja lapsemme saivat 44. serkun, kun siskoni perheeseen syntyi noin kuukausi sitten pieni tyttö. Uudelle vauvalle ompelin tähtimekon. Olin jemmannut tähtitrikoota oman tyttären bodya varten, mutta kun body ei ottanut valmistuakseen, käytin kankaan tähän.
Kaava: Ottobre 1/2015 "Birdie Birdie" 62cm (56 - 92 cm)
Kangas: Nimipyyhe
Nappi & resori: Eurokangas

Mekon, sekä kaapin kätköistä löytyneiden bodyn ja kypärämyssyn pakkasin kankaiseen lahjapussukkaan. Pussukoita ompelin jossain vaiheessa jemmaan pienistä jämäkankaista. Isompia lahjakasseja pitäisi vielä innostua ompelemaan..
Kaavat: omia
Kankaat: kangaslaatikon kätköistä

Tuo meidän oma pikkutirppa, jolla ikää on himpun verran yli 7 kk, könysi viikonloppuna tukea vasten seisomaan.. :O Olisi kyllä vielä vähän pidempään saanut olla Vauva, mutta minkäs teet.. Kova on kiire toisten perään.

24 kommenttia:

 1. Onnea kuusinkertaiselle tädille! :)
  Kyllä pikkuisten kelpaa, kun tädillä on saumat hallussa :) Jälleen ihania ompeluksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ei ne saumat ihan aina hallussa ole, toisinaan ratkojakin on aika käytetty apuväline.. ;)

   Poista
 2. Ihana mekko ja kivoja lahjapussukoita! Kyllä sä oot aikaansaapa kun jaksat lahjuksetkin itse tehdä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei silti pidä luulla että minä ihan kaikki lahjukset itse tekisin.. :) Joskus vain sattuu olemaan samanaikaisesti sekä innostusta että aikaa(?) että matskua mistä tehdä..

   Poista
 3. Onnea ja iloa tädille. Ihanasti jaksat huomioida pieniä - ja isoja- omatekoisilla lahjoilla. Ja nuo lahjapussit hyvä idea! Harmaa pussi pitsillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Lahjapusseja on viime aikoina näkynyt käsityöblogeissa ja innostuin minäkin ajatuksesta että saisin kangaslaatikoihin vähän tilaa.. (Hah, eipä kyllä koloakaan tullut laatikkoon.. :D ) Tuon pitsipussukan kangas on samaa ruskeaa kuin alemmankin pussin kangas, vaikka kuvassa taitaa harmaalle näyttää.. :)

   Poista
 4. Onnea tädille <3 Ihailen sinun aikaansaavaisuutta kovasti. Itsellä on monet projektit edelleen vasta suunnitteluasteella :D Ihana idea nuo itsetehdyt lahjapussit! Erityisen ihana on tuo harmaa, jossa pitsi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itsestäni taas tuntuu ,etten saa juuri mitään aikaiseksi.. Ideoita ja sellaisia "pitäisi tehdä"-juttuja olisi niin paljon ja aikaa taas ei niin paljon kuin haluaisin..

   Poista
 5. Minkä ikäsiä lapsia teillä on?

  VastaaPoista
 6. Onnea tädille! Ihana kuinka jaksat tehdä kauniita lahjoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Enemmän jaksaisin kuin mihin rahkeet oikeasti riittää..

   Poista
 7. Onpa teillä ihana iso suku! Noita lahjapussukoita pitäisi täälläkin ommella jemmaan :) Suloinen tähtimekko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan meillä.. :) Pussukoihin saa kivasti tuhottua pieniäkin kankaanpaloja.. Kiitos!

   Poista
 8. Ihana mekko pikkuiselle! Nuo lahjapussukat olisi näppäriä, mutta minun pitäisi ainakin tehdä niitä varastoon, että olisivat valmiina tarpeen tullen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Totta ,eipä näitä kukaan sillä hetkellä ompelemaan ala kun pussukkaa jo tarvitaan..

   Poista
 9. Ihania <3 Ja siinä on kyllä jo melkoinen määrä serkkuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onhan niitä serkuksia, ja lisää on tulossa.. :)

   Poista
 10. Ihana lahja ja kauniita lahjapusseja! Onnea tädille :). Teillä on ihanan suuri suku. Oma poikani saa nauttia 4 serkun seurasta, eli ei kovin montaa serkkua häneltä lyödy. Itselläni on taas paljon serkkuja, ja ainakin lapsena ne hetket heidän kanssaan olivat hauskoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olemme ihan viikoittain tekemisissä lasten serkkujen kanssa ja kyllä heille on serkut tosi tärkeitä! Myös kauempana asuvien serkkujen tapaamista odotetaan aina.. Itselläni on kanssa paljon serkkuja (ei ihan yhtä paljon kuin omilla lapsilla) ja kyllä on mukavat muistot lapsuudesta jäänyt serkuista. Kaikki serkkuni asuvat kaukana, mutta muutama on jäänyt niin läheisiksi että yhäkin ollaan tekemisissä, toistemme lasten kummeja jne..

   Poista
 11. Hieno luku jo 44 mutta omat lapseni kuuluvat 52 serkun katraaseen. Mikä kesän aikana kasvaa vielä kolmella. *peukuttaa* itse olen isosta perheestä ja kokenut miten suuri rikkaus sisarukset ovat. Kun lapsilleni ei ole ollut mahdollisuutta kuin kolmeen sisaruksen, olen iki kiitollinen näistä ihanista sirkusta, joittenka kanssa olemme tiiviisti tekemisissä.
  Lapset ovat rikkaus! Onneksi olen siis 33 kertainen täti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvamassa tämäkin meidänkin serkuskatras on, molemmilta puolilta. :) Onhan se hienoa, kun lapsilla on saman ikäisiä kavereita serkuissa ja viihtyvät niin hyvin keskenään!

   Poista
 12. Kiva idea nuo kankaiset lahjapussukat!

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..