perjantai 27. toukokuuta 2016

Sitruunainen "käärmetorttu"

Aamulla kaupassa osui silmääni oranssilla laputettu sitruunarahkapurkki, jossa siis oli parasta ennen -päiväys tälle päivälle. Purkki lähti mukaani ja iltapäiväksi tein lapsille "käärmetorttua". Käärmetorttu-nimitys on kyllä lapsilla tiukassa.. :)

Ajattelin tumman pohjan sopivan sitrunaisen täytteen kaveriksi. Täytteestä halusin paksun ja laitoin kerman sekaan hieman vaniljakreemijauhetta, sillä arvelin täytteen muuten jäävän liian löysäksi. Kovin makealta torttu omaan suuhuni tuntui, kun palasen itsekin maistoin. Herkkulakkoiluni kyllä näin muuten jatkuu ihan vain varmuuden vuoksi, sillä vajaan kuukauden kuluttua haluan edelleen mahtua siihen juhlamekkooni.. :D
Sitruunainen kääretorttu

Pohja:
5 kananmunaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoa
1/2 dl perunajauhoa
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään muut aineet ja lisää varovasti sekoittaen munasokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista kiertoilmalla 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa torttupohja pian uunista tultuaan sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Täyte:
2 dl kuohukermaa
1/2 dl vaniljakreemijauhetta
200 g sitruunarahkaa

Vaahdota kerma ja vaniljakreemijauhe. Sekoita rahka joukkoon. Levitä täyte jäähtyneen kääretorttupohjan päälle ja kääri rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Laita hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

***

Enää kuusi herätyskelloaamua jäljellä ennen kesälomaa! :)
  Vaikka eipä silti, kyllä tuo neiti nuorimmainen on lähes joka aamu herättänyt ennen sitä kellonsoittoa.. 

Aurinkoista viikonloppua!

10 kommenttia:

  1. Käärmetorttu ;). Onpa hauska, kaikkea ne lapset keksii, viittaahan pitkulainen muotokin kyllä käärmeisiin :). Käätetorttua ei olekaan tullut tehtyä pitkään aikaan, sitruunainen versio kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä kyllä edes muista mistä tuo käärmetorttu on nimensä saanut. Luultavasti joku lapsista kuullut joskus väärin ja se on vain jäänyt olemaan. Ja pienemmät oppii isommilta.. :D En muista milloin itsekään olisin viimeksi kääristä tehnyt, vaikka niin nopea- ja helppotekoinen onkin.. Sitruuna on kyllä raikas täyte. Valkosuklaata olisin laittanut vaniljakreemijauheen tilalle jos sitä olisi ollut..

      Poista
  2. Oi että, kun näyttää herkulliselta! Ihanaa loman odotusta :)
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Tuo loma on kotiäidin näkökulmasta silti kaksipiippuinen juttu.. Se on ihanaa, kun aamuisin ei tarvitse hötkyillä lähtemisten ja herättämisten kanssa. Mutta kyllä se työmäärä tuntuu moninkertaistuvan, kun koko porukka pyörii koko ajan siinä kotosalla.. :)

      Poista
  3. Tosi hyvän kuuloinen kääretorttu! Sitruunarahkalla tulee varmasti hyvä täyte. Pitääkin kokeilla joku kerta! :) Tänään tein vanhan tutun puolukkarahkan kääretortun sisälle, kun ystävä on tulossa huomenna kahville. Se on myös tosi hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla! :) Puolukkarahkakin kuulostaa tosi hyvältä!!

      Poista
  4. Nam, kuulostaa hyvälle! Ihana käärmetorttu-sana :D. Kääretorttua voisi kyllä useamminkin leipoa, on se kumma, kun niin helppoa leipomusta tulee niin harvoin tehtyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppas muuta.. Taitaa olla liian helppo kun ei vaan tule tehtyä.. Erilaisilla täytteillä kun saa aina vain uutta makua kääretorttuunkin.. :)

      Poista
  5. Herkullisen näköistä käärmetorttua. :) Minullakin leivontainspiraatio lähtee usein "keltaisten lappujen" innoittamana :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..