maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kesämekko

Tilasin kankaan kesämekkoa varten hyvissä ajoin ennen kesän ensimmäisiä lämpimiä päiviä. Jostain syystä tilaus viipyi matkalla niin kauan että ne ekat lämpimät ehti tulla ja mennä.. Vaan tulihan se kangastilaus vihdoin ja viimein parin viikon odottelun jälkeen. Nyt minulla sitten on uusi kesäinen mekko ja onneksi lämmintä säätä on riittänyt ihan kivasti.
Tätä kangasta olen useat kerrat ihastellut talven ja kevään aikana verkkokauppojen kangasvalikoimia selatessa. Vasta nyt raaskin sitä tilata, kun hihattomaan mekkoon on kankaan menekki niin paljon vähäisempi.. :)
Jostain syystä viime aikojen trikoo-ompelut on olleet kovin takkuisia. Ratkoja on saanut urakalla töitä. Tähänkin tein ensin oranssit resorikanttaukset pääntielle ja kädenteille, mutta en kuitenkaan tykännyt niistä. Ratkojan sijaan näytin kanttauksille kuitenkin saksia ja niinpä sekä pääntie että kädentiet suurenivat hieman. Googlaamalla löysin Hannariinan parin vuoden takaisen postauksen pääntien huolittelusta kuminauhan avulla ja ohjetta noudattaen koitin lähteä pelastamaan tilannetta. Ja voi että tykkään lopputuloksesta! Sekä pääntie että kädentiet on juuri sopivan napakat. Olen joskus aikaisemmin yrittänyt samaan tapaan framilonilla, mutta sen kanssa en ole onnistunut yhtä hyvin.
Kaava: Pikku Piltin Ruskamekko koko S  (XS-XL)
Kangas "Yellow Lace" : Royalkestot (sivusto ilmeisesti muuttaa juuri, en saanut linkitystä toimimaan. Samaa kuosia myy myös Jyväskylän Kangaskauppa)
Kuminauha: Eurokangas
Mieheni kyllä noteeraa ihan aina uudet vaatteeni, mutta parhaimman palautteen ikinä olen kyllä ehdottomasti saanut tästä mekosta: "nyt sä oot kyllä onnistunu".. 

20 kommenttia:

  1. Aivan mahtava kesämekko. Passaa sinulle just eikä melkein. Iloinen kangas. Teitkö nuo käänteet tavallisella kuminauhalla,ymmärsinkö oikein? Hyvännäköiset.P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ihan sillä joka marketista löytyvällä kumpparilla tein käänteet, oiskohan leveys ollut jotain 7-8mm.. Yllätyin kyllä miten hyvin sillä onnistui..

      Poista
    2. Pitääpi kokeilla framilonin sijasta.Kiitos. P

      Poista
    3. Kokeile ihmeessä. Normi kumppari venyy paremmin kuin framilon ja oli siten helpompaa ommella.. En tiedä, onko käytössä merkitystä kumpaa tällaiseen käyttää..

      Poista
  2. Kyllä miehesi on oikeassa. Kaunis kangas, hyvä malli. Kiva kesäisen pirteä. Toivotaan kesäisiä kelejä, mutta tuohan menee ympäri vuodenkin..👍👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tähän kaavaan olen kyllä tykästynyt, ei jää tämäkään mekko varmasti viimeiseksi tällä kaavalla.. Totta, neuletakin kaverina tämä menee hyvin vaikka talvellakin.

      Poista
  3. Tosi kivan näköinen mekko ja kivan pirteä kangas! Eipä ihme, että sait mieheltäsi kehuja.
    t. Vuodatuksen Purulaari

    VastaaPoista
  4. On kyllä nätti kangas ja mekko! :)

    VastaaPoista
  5. Ihana palaute mieheltäsi :) Taitavasti olet mekon kyllä osannut tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin muuten, voisikos tuosta päätellä että yleensä en onnistu.. :D No, ei vaan..
      Kiitos! :)

      Poista
  6. Ihana kuosi ja kaunis malli!
    Leppoisia kesäpäiviä täältä Mantelilaaksosta!

    VastaaPoista
  7. Sievä mekkonen! Kuosi on kyllä kiva, aikuiselle sopiva. :)

    VastaaPoista
  8. Oi, näyttääpä todella hyvältä mekolta! Kuosi sopii sulle tosi hyvin.

    VastaaPoista
  9. Kauniin mallinen mekko ja kuosi! Sinä olet kyllä hoikistunut! Millähän ilveellä sitä saisi painon putoamaan? Vaikken ylipainoinen olekaan, mukava olisi saada raskauskilot pois. Mulla on vaan niin mahdottoman heikko itsekuri :/ Ei kai siihen tarvittaisi kuin makean syömisen vähentäminen ja liikunnan lisääminen. Helpolta kuulostaa, mutta niin vaikeasti toteutettavissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaaru! :)

      Minäkin olen aina luullut, ettei minulla ole itsekuria. Syksystä asti olen kuitenkin ollut vähemmillä herkuilla ja innostunut liikkumaan. Olen tainnut päästä sokerikoukusta, sillä herkuista kieltäytyminen ei enää vaadi ponnisteluja. Vaikka tulee niitä repsahduksiakin aina silloin tällöin.. :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..