tiistai 19. heinäkuuta 2016

Tilkkupeitto ja hyydykekakkua

Ommellessani ystäväni pienokaiselle vauvalahjaa en vielä tiennyt ompelevani tulevalle kummitytölleni. ❤ Kun meitä sitten pyydettiin kummin tehtävään, ajattelin ommella pienokaiselle varsinaisen lahjan -vauvakirjan- lisäksi vielä tilkkupeiton. Kaikki peiton tarvikkeet löytyivät kotoa.
Vaikka minä oikein mitan kanssa peittoa kasasin, sain silti aikaiseksi vähän vinksallaan olevat ruudut eikä reunan kaistaleetkaan ihan suorat ole. :(
Tikkailin reunat ja vinottain muutamien ruutujen ympäri että välissä oleva fleecepeitto pysyisi paremmin paikoillaan.
Lauantain kastejuhlaan tein hyydykekakkua muokaten aiemminkin julkaistua ohjetta. Vaihdoin rahkavalmisteen tilalle tuorejuuston (en edes tiedä, myydäänkö tuota alkuperäisen ohjeen rahkavalmistetta enää). Tätä täytettä olen käyttänyt täytekakkujen täytteenä ja muutaman kerran olen sen tehnyt myös hyydykekakun muotoon. Olin laittanut jo ohjeen mukaisen määrän sokeria, kun päätinkin hukata koko purkillisen kinuskikastiketta täytteen sekaan.. Kakusta tuli kyllä aikas makea, sokerin määrää kannattaa siis vähentää jos kinuskikastiketta laittaa koko purkin! :) Alla ohje niin kuin nyt tein.
Kinuskinen Daim-hyydykekakku
n. 22 cm irtopohjavuokaan

Pohja:
150(-200) g gluteenittomia keksejä
50 g sulatettua margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
1 dl sokeria (vähempikin riittää!)
2 tl vaniljasokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
2 dl kinuskikastiketta
2 kpl Tupla-Daimia
tilkka vettä

Pingota irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun margariinin kanssa. Painele keksimurska irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Hienonna Daim-patukat veitsellä pieneksi. Vaahdota kerma ja sokerit. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja kinuskikastike. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liota puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan huolellisesti sekoittaen. Sekoita lopuksi karkkimurut täytteeseen ja kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä mielellään seuraavaan päivään mutta vähintään 4 tuntia. 

8 kommenttia:

  1. Ihanan tilkkupeiton olet tehnyt 😍 ja saahan se käden jälki näkyäkin tuollaisessa. Tuo kakkukin näyttää niin herkulliselta että mun varmaan täytyy tekasta tuollainen harjakaiskakuksi raksalle 🙊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kokeile ihmeessä, mutta sokerin määrää kannattaa todella tarkistella.. :)

      Poista
  2. Upeita käsitöitä olet taas saanut aikaiseksi! Voi kun osaisi itsekkin...

    Ja kakku oli varmasti ihanaa :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Olihan se, vaikka vähän turhan makeaa..

      Poista
  3. Oi oi, oispa ihana saada lahjaksi tuollainen tilkkupeitto. Osaispa itsekin. Kakkukin vaikuttaa vaarallisen herkulliselta ;)

    VastaaPoista
  4. Oi, että kuulostaa just mun kakulta. Kinuskia, suklaata, keksiä eli tosi terveellistä :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..