perjantai 12. elokuuta 2016

Ryppyilevät rypyt

Välillä jotain ompelustakin synttärileipomusten välillä. Metsästäessäni Eurokankaassa hamekangasta silmiini osui tämä ihanan ohkainen puuvillakangas. Maksimekko mielessä otin sitäkin pätkän mukaani.. Mallia mietin pitkän tovin ja lopulta päädyin rypyttämään yläosan rypytyskuminauhan avulla. Ajattelin että kun etu- ja takakappale rypytetään yhtenä kappaleena, tulee vain yksi sivusauma (+ käänteet) ja mekko on rypytyksen jälkeen nopeasti valmis. Olihan siinä rypyttämisessä hommaa, vaikkei nämä rypyt oikeasti edes ryppyilleet! :) Miehen ollessa isompien poikien kanssa pohjoisessa reissussa, minä pidin ompelukoneen lähes koko ajan keittiönpöydällä ja aina pienimmän touhutessa tyttöjen kanssa tai nukkuessa minä istuin rypyttämässä..
Ompelin sivusauman, käänteet, olkaimet ja ensisovituksella tajusin helman olevan liian kapoisen maksimittaiseen mekkoon. Siispä sakset käteen ja helma lyhyemmäksi. Mutta jokin muukin siinä mättäsi. Kokeilin kuminauhaa helmaan, ei hyvä. Ongelma tuntui kuitenkin olevan rypytyksen loppumiskohdassa; mekko näyttää ihan raskausmekolta! Googlailin erilaisia rypytysmekkoja ja ihmettelin, miksi mainoksissa ja muiden blogeissa vastaavat mekot laskeutuu niin kauniisti siitäkin.. No, onhan sitä pömpötystä toki raskauksien myötä jäänyt, mutta jos juuri nyt en ole raskaana, en ihan välttämättä haluaisi näyttää siltä kuin olisin viimeisilläni! Kaivelin tyttöjen roolivaatteista pienen prinsessamekkosen jossa samanlaista rypytystä ja tutkailin sitä. Koin ahaa-elämyksen; eihän ne kaupan rypytysmekot olekaan tehty yhdestä kappaleesta, vaan rypytyksen jälkeen löytyy sauma.. Siispä taas sakset käteen ja rypytyksen jälkeen leikkasin kappaleet erilleen. Kavensin helmaosaa yläosastaan reippaasti ja yhdistin yläosaan. Nyt oli jo parempi! Väljyyttä jäi edelleen vyötärölle, mutta en minä nyt makkarankuoressakaan viihdy! :)
Kaava: oma
Kangas: Porin Eurokangas

14 kommenttia:

 1. Haasteiden kautta voittoon. Hyvin rypytetty, leikattu ja rypytetty. Kesäinen ihana kangas! ☺

  VastaaPoista
 2. Kaunis mekko <3! Hyvä huomio tuo, että tekee alaosan eri kappaleesta, pittääpä sitä kokeilla seuraavan kerran, kun vastaavaa teen. Kun en oo tajunnu ja ton pömpötyksen takia jääny pitämätä ne mekot mulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Enpä olisi itsekään varmasti tajunnut, ellei olisi sitä prinsessamekkoa ollut mallikappaleeksi..

   Poista
 3. Kaunis kuosi ja hyvältä näyttää mekko! Enpä ole itse tuota kuminauha rypytystä kokeillutkaan, ehkä ensi kesänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään kuosista kyllä ihan älyttömästi! ❤ Aloittelin toista rypytystä heti tämän jälkeen mutta ekasta rullasta loppui kuminauha ja toista en löytänyt mistään.. Eilen se sitten löytyi kun siivosin oman vaatekaappini.. :O Mutta se mekko taitaa nyt jäädä odottamaan ensi kesää, kun tuo syksy näin yllätti.. :) Kokeilehan sinäkin ensi kesänä!

   Poista
 4. Kivan näköinen kesämekko! Todella kaunis tuo kuosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tykkään kuosista.. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tämä oli kyllä tosi paljon käytössä kesällä!

   Poista
 6. Ihana värikäs kuosi, toivottavasti ensi kesänä hellekelejä on enemmän niin mekolle on paljon käyttöä :). Looputulos varmasti palkitsee, kun oli esteitä, mutta hienostihan ne selvitit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin! :) Se mallikappale pelasti, muuten tämä olisi varmasti päätynyt johonkin laatikon alimmaiseksi odottamaan uutta ideaa..

   Poista
 7. Heh, minäkin olen taistellut joskus rypytysten kanssa, kun koneeni ei suostunut kumilangalla rypyttämään :) Kaunis mekko tästä tuli ja kangas on ihanan kesäinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä mekko onkin jo kaapin perälle joutunut, ensi kesää odotellessa! :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..