sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Gluteeniton omenapiirakka

Viime aikoina olen leipassut aika paljon vierasvaraa pakkaseen. Osittain tämä leipomis"into" on ollut vähän pakonkin sanelemaa, kun on purkeissa menneet päiväykset ohi. Epäilen, etten olisi kermaviiliä hokannut itse omenapiirakkaan edes laittaa, mutta Taru  julkaisi juuri sopivasti omppupiirakan ohjeen kun mietin vanhentuneelle kermaviilille käyttökohdetta. Harvoin käy niin, että vehnäjauhot pääsee loppumaan. Nyt oli jauhot kuitenkin niin vähissä, että päätin tehdä piirakan gluteenittomista jauhoista, niitä kun sattui sillä kertaa olemaan enemmän. Pienen palan leikkasin maisteltavaksi ja älyttömän hyvää piirakka kyllä oli! Kerrankin huomasin katsoa uuniin riittävän ajoissa ja piirakasta tuli juuri sopivaa 20 minuutissa. 
Gluteeniton omenapiirakka
26 cm vuokaan

Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

Täyte:
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl vaniljakreemijauhetta

3-4 omenaa
kanelia
ruokokidesokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kananmuna hyvin joukkoon. Lisää jauhot, sekoita taikina nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja levitä voideltuun piirakkavuokaan. Sekoita täytteen ainekset ja levitä pohjan päälle. Pese (ja kuori ulkomaiset) omenat ja viipaloi täytteen päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

12 kommenttia:

  1. Super hyvän näköistä! Omenapiirakka ja kermavaahto on ollut ehdottomasti meidän suosikki herkku tänä syksynä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Omenapiirakka tai -paistos kuuluu ehdottomasti syksyyn, vaikka yhtä hyvinhän sitä voisi vaikka talvellakin tehdä.

      Poista
  2. Kuulostaa ja näyttää kyllä todella herkulliselta 😊

    VastaaPoista
  3. Omenaherkut kuuluvat kyllä niin lähtemättömästi syksyyn. Ja mikä suloinen tuoksu niistä leviääkään kodin joka soppeen <3 Hyvältä kuulostaa tämäkin piirakka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omena on syksyn herkku! Joka syksy laitan omppuja lohkottuina pakkaseen talven varalle, ja aina niitä seuraavan syksyn tullessa on vielä jäljellä. :)

      Poista
  4. Oi, lisää omenaherkkuja! Blogissani olisi sinulle tunnustus/haaste jos haluat osallistua😊🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omena on kyllä niin herkkua! :) Kiitos tunnustuksesta.

      Poista
  5. Näyttää todella herkulta! :P Omppupiirakka on kyllä superhyvää täytteen kanssa tai ihan basic taikina pohjalle ja omput päälle ohjeella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Totta, omppu sopii kyllä monenlaisen piirakkapohjan kanssa..

      Poista
  6. Oi, näyttää ja kuulostaa hyvälle :) Pitääkin seuraavan kerran kokeilla kun isäni käy kylässä. Yleensä hänelle on tarjolla vain yksiä ja samoja gluteenittomia keksejä tai mustikkamuffinsseja :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein mikä vaan ohje on helppo muuttaa gluteenittomaksi jauhoja vaihtamalla. Kokeileppa vaan, tämä on kyllä herkkua! Ja maistuu varmasti muillekin.. :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..