tiistai 4. lokakuuta 2016

Korvapuustit

Tänään, 4.10., vietetään kansallista korvapuustipäivää. Harvoinpa olen moista edes muistanut, mutta nyt ei päässyt päivä menemään ohi. Olin jopa etuajassa kun eilen jo leivoin.. Ehkä en olisi kuitenkaan saanut aikaiseksi vain kyseisen päivän vuoksi korvapuusteja leipasta, ellei samaan aikaan olisi jääkaapissa ollut pari kappaletta pian päiväyksen ohittavaa hiivaa..

Siispä taikinan tekoon ja pullat kohoamaan. Siinä vaiheessa mies tuli töistä kotiin ja muistin, että minunhan piti lähteä kaupunkiin asioille hänen kotiutuessa. No, paisto jäi sitten hänen huolekseen ja kotiin palatessa sain maistaa tuoretta pullaa. On se vaan aina yhtä hyvää.. :)
Pullataikina

1 l maitoa tai vettä
100 g hiivaa
3 tl suolaa
4 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
400 g voita
vajaa 2 kg vehnäjauhoja

Täyte:
150g voita
kanelia
sokeria

Voiteluun:
2 kpl kananmunia

Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nesteeseen. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja noin puolet vehnäjauhoista vispilällä sekoittaen. Alusta pullataikina kimmoisaksi lisäämällä vehnäjauhoja vähän kerrallaan. Lisää alustamisen loppuvaiheessa taikinaan pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi (n. 30 min). Leivo taikinasta korvapuusteja. Kohota vähintään 20 minuuttia. Voitele kananmunalla. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.

8 kommenttia:

  1. Meillä mies pitää huolen, että korvapuustipäivinä on myös korvapuusteja pöydässä. Se leipoo ihan super hyviä pullia. <3 :D

    VastaaPoista
  2. Minulla se unohtui. Vaikka eihän tuo myöhäistä ole vieläkään. Joko tehdä itse tai ostaa valmista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä korvapuustit maistuu muulloinkin! :)

      Poista
  3. Voi apua, alkopa tekeen mieli kahvia ja tuoretta korvapuustia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin pulla ja kylmä maito voittaa kyllä kahvinkin! :)

      Poista
  4. Kauniita puusteja.☺ Mulla ne aina vinksahtaa. Pitäisi varmaan harjoitella/tehdä useammin. Ja korvapuustipäivä tuntuu uudelta termiltä minulle! 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, nämä nyt olikin kaksi onnistuneinta yksilöä. Kyllä ne kaikki muut oli ihan vinksallaan! :D

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..