keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Tiikerikakku

Kun on tuo ompelu ollut niin pitkään tauolla, huomaan leipovani paljon enemmän. Jotain tekemistä sitä käsilleen kuitenkin kaipaa, kun neulomiseen käytettyä päivittäistä aikaa on pakko kontrolloida. (Silti olen tainnut viime päivinä hieman liian pitkiä pätkiä neuloa, tahtoo hartianseutu olla niin kovassa jumissa.) Eilen sain pitkästä aikaa kaivettua ompelukoneet esille ja tilkuista ommeltua uusimman Ottobren kaavoilla pojalle pikkuhousuja. Täytyisi vain hankkia hieman pehmoisempaa kuminauhaa ja ehkä myös hiukkasen pienentää pienintä kaavaa.. Lapsilla on onneksi tapana kasvaa joten liian isojen pöksyjen ongelma korjaantunee ajan kanssa.

Pitkästä aikaa leivoin tiikerikakkua. Otin kokeiluun K-ruoka-sivustolta löytyvän ohjeen, jolla tulikin tosi hyvää kakkua. Annoksen olisi tosin saanut tehdä vähän suurempana, tai paistaa pienemmässä vuoassa..
Tiikerikakku
n. 20 palaa

200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 dl maitoa

Voitele ja jauhota 1,8 l vetoinen kakkuvuoka. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Ota taikinasta 1/3 sivuun ja lisää siihen kaakaojauhe sekä maito. Levitä ensin puolet vaaleasta taikinasta vuokaan, sitten tumma taikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta. Painele lusikalla pohjaan saakka, jotta kerroksiin tulee tiikerin raidat. Tasoita pinta ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.

6 kommenttia:

  1. Tiikerikakku on huippuhyvää! Se vie aina muistot lapsuuteen ja mummolaan, jossa sitä leivottiin usein :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisipa meilläkin lapsuuskodissani tiikerikakku olla se mitä useimmiten leivottiin..

      Poista
  2. Tiikerinkakku -varma valinta. 👌 Myyjäisissä vanhat miehet kaipailevat sitä usein ja itsellä tulee leivottua sitä aina sinne. 😉

    VastaaPoista
  3. Tiikerikakusta täälläkin tykätään ja mulle maistuu kyllä melkein mikä vaan kuivakakku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se maistuu mullekin melkein mikä vaan kuivakakku.. :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..