maanantai 14. marraskuuta 2016

Appelsiinisuklaakakku

Isäinpäiväkakusta tuli tällä kertaa hieman erilainen kuin suunnittelin. Olin hankkinut hyvissä ajoin tarvikkeet minttuiseen täytteeseen, mutta eräänä yönä oli minttusuklaalevystä hävinnyt puolet. Ja koska puolikas levy ei olisi riittänyt mitenkään kaakun täytteeksi, hävisi loppulevykin melko nopeasti (omaan suuhuni). Piilotin toisen kaapissa olevan (tumma)suklaalevyn uuteen piiloon ja saatiin kuin saatiinkin isäinpäiväksi suklaakakkua. :)

Jääkaapissa sattui olemaan myös appelsiinituorejuusto, jota en tietenkään alunalkaen ollut minttuiseen isäinpäiväkakkuun tarkoittanut. Mutta koska suklaa vaihtui tummasuklaaseen, sopi appelsiinituorejuustokin täytteeseen paremmin kuin hyvin.. Mikäs sen parempaa suklaata, kuin Fazerina.. Tällä täytteellä pääsi kyllä aika lähelle Fazerinan makua eikä tämän helpompaa täytettä juuri ole.

Pohjan tein Kinuskikissan ohjeella. Pohja oli tietysti perinteistä sokerikakkupohjaa raskaampi, mutta niin hyvää! Nyt kirjoitin alle ohjeet vähän hassusti, erilailla kuin yleensä ja puhelimen kanssa en oikein osaa tekstien paikkoja siirtää.. Pohja kannattaa kuitenkin leipoa kahta päivää ennen kakun tarjoamista ja halkaista ja täyttää edeltävänä päivänä.
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl leivontakaakaota
150 g pehmeää voita
3,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa

Pingota leivinpaperi 24 cm irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin, voitele ja jauhota reunat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri, lisää kananmunat hyvin vatkaten. Lisää jauhoseosta ja maitoa vuorotellen, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä noin 15 min vuoassa ennen kuin kumoat. Halkaise kakkupohja kahteen osaan.

Täyte:
150 g tummaa suklaata
200 g appelsiinituorejuustoa
2,5 dl Flora Vispiä

Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma. Lisää suklaa tuorejuuston sekaan ja lopuksi kerma, sekoita hyvin. Levitä puolet täytteestä kakun väliin ja loput kannen päälle.

Pursotukset:
5 dl Flora Vispiä
sokeria
1-1,5 dl leivontakaakaota

***

Tällä kakulla osallistun Serkusten suklaaunelman marraskuun haasteeseen, jossa kuukauden makuna on suklaa.

7 kommenttia:

  1. Nam!
    Herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista
  2. Se on kumma homma, miten herkut saattavat mystisesti kadota kaapista. ;-) Mutta makoisan kakun olet leiponut siitä huolimatta!

    VastaaPoista
  3. Ompa herkullisen näköinen kakku. Meilläkin ne suklaat ruukaa kadota kaapista aina. Oonkin uhannut hommata lukollisen kaapin suklaille 😁 täytyy muuton jälkeen tulla täältä sun blogista katsomaan hyviä leivontaohjeita kyllä ja tehdä pakastimeen vierasvaraa 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mulla pysyy kyllä avaamattomat kaapissa, mutta joskus joku muu käy avaamassa ja sitten en minäkään enää voi vastustaa.. :) Monelle muullekin jutulle sitä välillä kaipaa lukollista kaappia kun yläkaapit ja kaapinpäälliset ei vaan riitä..

      Poista
  4. Ihanan suklaisen näköistä :D

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..