torstai 15. joulukuuta 2016

Pitsikuvioinen huivi

Parisen viikkoa sitten olin ystäväni luona viikonlopun vietossa. Ystäväni ehdotuksesta poikkesimme ennen kotimatkalle lähtöäni Helsingin Lankamaailmassa. Ja voi, miten mahdoton määrä lankoja siellä olikaan, kaikissa mahdollisissa väreissä.. Ruokakaupan aika vaatimattomaan lankavalikoimaan tottuneena sai melkein henkeä haukkoa lankavalikoiman avautuessa silmien eteen..

Ekaluokkalainen tyttäremme on tässä syksyn aikana ihastunut edelliseen huiviini ja ominut sen kokonaan omaan käyttöönsä. Niinpä etukäteen ajattelin tarvitsevani langat ainakin uuteen huiviin. Vaikka en varsinaisella ostosreissulla tuolloin ollutkaan, oli tuossa vaiheessa kotiinkannettavaa jo aika paljon enemmän kuin kotoa lähtiessä. Niinpä yritin pitää pääni kylmänä ja ottaa vain ne huivilangat. Vaan kyllä sieltä lopultakin taisi mukaani lähteä langat useampaankin kuin vain yhteen huiviin..

Ensimmäisenä puikoille pääsi harmaa alpakkalanka. Se sattui olemaan viimeistä päivää tarjouksessa 10€/4 kerää. Aloitin huivin ainakin kolmeen kertaan, ennen kuin löysin mieleisen mallin. Kokeilin sileää neuletta, ainaoikeinneuletta mutta yksinkertainen pitsikuvio vei kuitenkin voiton.. Ajattelin tehdä niin pitkän kuin lankaa riittää, mutta lopetin kuitenkin jo neulottuani hieman neljättä kerää. Yhden mallikerran verran olisi pitsikuviota voinut vielä leveyssuunnassa lisätä, mutta en halunnut että huivi jää liian lyhyeksi ja otin varman päälle. No, nyt lankaa sitten jäi, mutta parempi kuitenkin näin päin!
Alpakkalanka ei ollut minulle ennestään tuttu materiaali (muuten kuin nimenä), mutta ystäväni vakuutti ettei tämä lanka kutittaisi. Ja oikeassa oli. Huivi on ihanan lämmin ja pehmoinen eikä yhtään kutita! Todellisimmillaan huivin väri on alla olevassa kuvassa.
Pitsikuvio: Ullaneule
Lanka: Helsingin Lankamaailma

***

Ylimmässä kuvassa vilahtava, jo marraskuussa valmistunut neuletakki odottaa kuvaamista päästäkseen esittelyyn. Sitä on vain hieman hankalampi itse kuvata kuin huivia, joten odottakaamme miehen joululoman alkamista ja valoisaan aikaan kotona olemista! :)

10 kommenttia:

 1. Aivan ihana huivi!! Olipa edullinen löytö :) Onko huivi tuubimallinen? Minua houkuttaisi kovasti kolmiohuivin neulominen, mutta mallin valinta on kyllä vaikeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä vaan, huivi on tuubimallinen.. Neulottu suorakaiteena lyhyeltä sivulta ja yhdistetty päät lopuksi. :)

   Minulla on parhaillaan sama ongelma.. Toisesta ostamastani langasta haluaisin kolmion mallisen huivin, mutta mieleistä mallia on ollut tosi vaikea löytää.. Kirjastossa pitäisi poiketa ja lainata yksi lehti, jossa mahdollisesti on sellainen ohje.. Jospa joulun aikaan saisin senkin puikoille.. :)

   Poista
 2. Ihania nimiä noilla langoillakin on! Ja ihania juttuja niistä voi kotoa. ☺ Väristä tykkään ja mallista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lanka on siis oikein alpakanvillaa, mutta oli siinä jotakin muutakin mukana. En vain osannut suomentaa sitä.. :) Koitin valita sellaisen värin joka sopisi useamman vaatteen kaveriksi. Mutta monta ihanaa väriä jäi sinne hyllyille vielä..

   Poista
 3. Ihana huivi ja niin kaunis tuo harmaan sävy <3 Minä innostuin tilaamaan itselle pipo- ja huivilangat netistä, jospa sitä vaikka joululomalla kerkeisi aloittelemaan niitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yksistään harmaan sävyjä tuolla lankakaupassa oli ihan valtavasti, jos nyt ihan perus ruokakaupankin valikoimassa erilaisia harmaita on useampia.. Mulla olisi tavoitteena ensi viikon aikana käydä kirjastossa löytämässä kiva ohje ja saada toinen huivi joululoman aikana puikoille.. Katsotaan kuinka käy.. :)

   Poista
 4. Ihana huivi kyllä! Kaunis väri ja kuvio.

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunis, tykkään pitsihuiveista paljon! Voiskin tehdä itselle uuden, kun mulla ei ole kuin monta vuotta vanha pitsinen sinapainkeltainen huivi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitsikuviot on kyllä nättejä, tällä hetkellä pitseissä jokin viehättää erityisesti. :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..