maanantai 10. huhtikuuta 2017

Rocky road -fudge + kinuskikakku äidin synttäreille

Äidin synttäreille tein useasta eri ohjeesta muokkaamalla Rocky road fudgeja. Näistä tuli kyllä niin äklömakeita, että en pystynyt itsekään paria palaa enempää maistelemaan vaikka herkkujen syönti on viime aikoina vähän lapasesta lähtenytkin. Onneksi oli monta syöjää.. :)

Ohjeessa olevat karkkien ja pähkinöiden määrät ovat vain arvioita, sillä en juurikaan mittaillut niitä.
Rocky road -fudge
n. 60-80 palaa

1 tlk kondensoitua maitoa
200 g tummaa suklaata
200 g maitosuklaata
3 dl suolapähkinöitä
100 g vaahtokarkkeja
1/2 pss Omar-karkkeja

Sekoita kulhossa pienemmiksi pilkotut karkit ja suolapähkinät. Kaada kondensoitu maito kattilaan, pilko suklaat joukkoon ja lämmitä niin kauan että suklaat sulavat. Kaada suklaaseos kulhoon karkkien ja pähkinöiden päälle ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Valitse vuoan koko sen mukaan, kuinka paksuja paloja haluat. Painele halutessasi karkkeja ja pähkinöitä vielä seoksen pinnalle. Laita seos jähmettymään jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi. Leikkaa jähmettynyt levy haluamasi kokoisiksi paloiksi. Minulla paloja tuli noin 70 kpl.

***

Nämä fudget olivat vain ylimääräinen juttu, minkä innostuin viime hetkillä tekemään. Täytekakku oli se varsinainen minkä lupasin tehdä. Meidän uusi uuni kun on edelleen jossain tulon päällä (toivottavasti), jouduin 8 munan kakkupohjan käydä leipomassa ystäväni luona. Täytteeksi tein hyväksi havaitun mansikkamoussen. Kakku oli gluteeniton ja laktoositon. Huonolaatuisten kuvien vuoksi en nyt tee kakusta omaa postausta.. :)


6 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja. Rocky roadeja ei olekaan tehty meillä pitkään aikaan 😊👍

    VastaaPoista
  2. Oi, mitä herkkuja! 😋 Rocky road- fudget ovat meillä suuressa suosiossa, vaikka makeita ovatkin. 💛

    Pääsiäisviikon kauneutta Sinulle! 🌷

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää sekä kakku että fudge! :) Ihanan ilmavan näköinen kakkupohja ja mansikkomousse kuulostaa myös herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Tällä käyttämälläni kakkupohjan ohjeella tulee kyllä huippuhyvä pohja!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..