tiistai 5. syyskuuta 2017

Valkosuklainen hyydykekakku

Lapsistamme kolme on syntynyt elokuussa. Kaikkien kolmen yhteisiä kummisynttäreitä juhlittiin elokuun puolivälissä. Täytekakun sijasta päädyin tekemään ison hyydykekakun. Täytteen osalta ohje on julkaistu blogissa jo aiemminkin, mutta kuva päässyt Vuodatuksen taannoisen kömmähdyksen vuoksi katoamaan.. Tällä kertaa en tehnyt kakkuun kiillettä vaan kävin marjapuskilla poimimassa päälle tuoreet marjat. Pohjaa varten pyysin kauppareissulla ollutta miestäni tuomaan digestivekeksejä, mutta eihän hänellä ollut hajuakaan mitä sellaiset ovat. Sanoinkin sitten puhelimessa että tuo mitäs tykkäät, ja minttudominoihin oli minunkin tyytyminen.. :) Täytettä on tässä minun versiossani kaksinkertainen annos, joten kakusta tuli todella korkea. Alla kuitenkin ohje täytteenkin osalta yksinkertaisena.
Valkosuklainen hyydykekakku
n. 23cm vuokaan

Pohja:
300 g keksejä (esim. Digestive)
75 g voita

Täyte:
6 liivatelehteä
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora Vanillaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
tilkka vettä

Pingota 23-24 cm irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Murskaa keksit ja yhdistä voisulan kanssa. Painele keksimurska vuokaan ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Vaahdota vaniljakastike. Sulata ja jäähdytä suklaa. Yhdistä vaahdot ja lisää joukkoon sulatettu suklaa ja tuorejuusto. Kiehauta tilkka vettä, puristele liivatteet ja liota kiehuvaan veteen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan huolellisesti vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli tai ainakin muutamaksi tunniksi.

Kakun voi kesäaikaan koristella esimerkiksi tuoreilla marjoilla. Muulloin voisi päälle laittaa vaikkapa pakastemarjoja tai säilykehedelmiä ja tehdä hyytelösokerista kiilteen. Mustikoilla ja säilykepersikoilla olen näin joskus tehnyt ja kumpikin versio on ollut hyvää.



8 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, herkkua se olikin! ;)

      Poista
  2. Oi nam! Onnea synttärisankareille ja äidille ❤️

    VastaaPoista
  3. Ihana! Hyydykekakut on ihan parasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyydykekakku on niin kätevä juhlatarjottava, kun sen voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi.

      Poista
  4. Herkullisen näköinen ❤️ Marjat sopii tosi hyvin, kakku näyttää raikkaalta! Onnea sankareille! ❤️ 🌼

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkosuklaa on aika tuhtia, marjat raikastivat kyllä kivasti! Kiitokset sankareiden puolesta! :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..