perjantai 27. huhtikuuta 2018

Neuletakki ja huivi

Vähän on laiskaksi käynyt minun päivitystahtini.. Mehukekkereiden huhtikuun haasteen huivi on ihan koko kuukauden odottanut kuvaamista ja kuvissa näkyvä neuletakki vieläkin kauemmin - ainakin puolitoista vuotta! Nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja ripustaa neuletakin huivin kera henkarille ja napata molemmista kuvan.. :D
Edellistä neuletakkia tehdessä olin vahingossa ostanut yhden kerän väärän sävyistä harmaata. Etsiessäni Novitan sivuilta ihan muuta ohjetta törmäsin saumattoman neuletakin ohjeeseen. Ohje vaikutti niin mielenkiintoiselta, että samantein saatuani edellisen valmiiksi, aloin tekemään siitä väärästä sävystä itselleni uutta neuletakkia. Ja täytyy kyllä sanoa, ettei tämän helpompaa enää voi neuletakin neulominen olla. Takki neulottiin ylhäältä alas yhtenä kappaleena. Ei saumojen ompelua ja kun yksivärisen tekee, ei edes kovin montaa langan päättelyä..


Tämä neule valmistui ennätysnopeasti kolmessa viikossa. Minulla oli silloin jokin uneton kausi ja sängyssä pyörimisen sijaan nousin ylös ja neuloin...


Ohje saumattomaan neuletakkiin löytyy täältä ja Novitan lehdestä Syksy 2016. Neuloin ohjetta pienemmillä puikoilla, mutta nyt valitsin kooksi M ja takista tulikin oikein soppeli. Lankana minulla ohjeesta poiketen Novitan 7-veljestä, jota kului hieman neljättä kerää. Materiaalien hinnaksi tuli siis vajaa 15€.


Tämä neule on ollut kyllä todella ahkerassa käytössä ja nyt siis sain neulottua kaveriksi Adlibriksen ihanasta alpakkalangasta huivin. Tosin huivi on ehkä näille ilmoille jo turhan lämmin, mutta onpahan sitten ensi syksylle valmiina! ❤ Neuloin huiviin kaksi kerää kahden kerroksen helmineuletta ja yhdistin lopuksi päät.

8 kommenttia:

 1. Ihana kuulla sinusta!💕
  Kaunis villatakki. Ja huivin väri.😚

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihania! Näyttävät niin suloisen pehmoisilta ja lämpimiltä neulomuksilta! Olet kyllä niin näppärä:) Leppoisaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Lämpimiä nämä kyllä ovatkin. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Minä aina ihailen niitä, jotka jaksavat tehdä aikuisten koon neuletakkeja. Minulle tuottaa haastetta jo vauvan versiot 😅 Hieno takki ja kivan näköinen huivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan aikuisen neuleessa enemmän tekemistä.. Mutta mukavaa aina välillä.. Tällä hetkellä en ehkä saisi aikaiseksi.. :) Kiitos!

   Poista
 4. Upea yhdistelmä! Ihanaa sunnuntaita sinne ♥

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..