keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Rahkaletut

Sain ison (5kg) ämpärillisen rahkaa jossa parasta ennen -päiväys oli juuri mennyt. Noin puolet siitä sain lahjoitettua eteen päin, mutta melko paljon sitä minullekin jäi. Kahtena aamuna tein smoothieta isot satsit ja äsken kokeilin tehdä kotijoukoille lounaaksi ystäväni vinkkaamia rahkalettuja. Ruoaksi tehtynä olivat ehkä hieman liian makeita (ainakin minun makuuni), mutta muuten kyllä tosi hyviä! Ohje löytyy täältä.
Rahkaletut

2 dl maitorahkaa
4 kananmunaa
1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria

voita paistamiseen


Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi. Paista lettupannulla pieniä lettuja. Tarjoa vaikkapa mansikkahillon kanssa.

Rahkaämpärin kanssa sain myös toisen ämpärin. Siinä oli 4,5kg tuorejuustoa jossa niin ikään oli parasta ennen -päiväys juuri mennyt.. :D Sitäkin olen yrittänyt saada kulumaan. Olen mm. leiponut pakkaseen valmiiksi täyte-, juusto- ja hyydykekakkuja ensi kuussa alkavaa synttäriputkea ajatellen.. Ehkäpä niistä kuullaan vielä myöhemmin jos hyvän makuisiksi osoittautuvat.

8 kommenttia:

  1. Nam, kuullostaa ja näyttää hyviltä 😋

    VastaaPoista
  2. Näitä voisi testata. Minkähänlaista olisi jos testaisi suolaista/ei sokeroitua versiota...?😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti toimisi vaikka kokonaan ilman sokeria.. Jotenkin vain ajattelin että kun rahka on niin hapanta niin se vaatii makeutusta että lapsille uppoaa.. :D Testaapa! :)

      Poista
  3. Rahkaletut olisikin hyvä idea, taidan kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Herkullinen pino lettuja :) Rahka on onneksi hyvä säilymään, vaikka parasta ennen päiväys onkin mennyt ohi. Oon tehnyt kuukaudenkin vanhasta rahkasta kakkuja, jotka paistan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Totta, rahkaa voi käyttää onneksi aika pitkään vaikka päiväys olisikin jo ohitettu. 👍

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..