maanantai 27. tammikuuta 2020

Ohrarieskat

Leivoimme lauantaina myyjäisiin ohrarieskoja, ja itse kokeilin ohjetta jo aiemmin viime viikolla. Saamassani ohjeessa oli vehnän ja ohran määrät vahingossa päinvastoin kuin piti, mutta hyvää rieskaa siitäkin tuli. :) Alla olevassa ohjeessa jauhojen suhde oikein..
Ohrarieska
n. 16 kpl

1 l kylmää vettä
4 tl suolaa
1/5 tl leivinjauhetta
200 g (3dl) vehnäjauhoja
800 g (14-15dl) ohrajauhoja

Laita uuni kuumenemaan 300 asteeseen. Sekoita ensin suola veteen ja lisää jauhot ja leivinjauhe. Älä vaivaa taikinaa, sekoita vain mahdollisimman nopeasti sekaisin. Taikina on todella löysää. Ripottele pellille leivinpaperin päälle ohtajauhoa, nosta ruokalusikallinen taikinaa jauhojen päälle ja taputtele taikina jauhojen avulla noin puolen sentin paksuisiksi rieskoiksi. Pistele haarukalla ja paista 300 asteisessa uunissa kunnes rieskat saavat tummia laikkuja pintaansa (8-15 minuuttia). Aika on niin uunista ja rieskojen paksuudesta riippuvainen, että oikean paistoajan löytää vain kokeilemalla.

10 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä! 😋

    VastaaPoista
  2. Rieskat ovat kyllä ihania varsinkin leipomapäivänä.
    Mulla ei ole vaakaa!Pitääpä muunnella noita määriä deseiksi, jos joku päivä leipaseisi riekat. Vaikka laskiaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti tuoreena parhaita.. Totta muuten, lisään ohjeeseen desit.. :)

      Poista
  3. Rieskat on herkkua. En ole itse leiponut mutta voisihan noita kokeillakkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on kyllä niin helppoja että kannattaa kokeilla! :)

      Poista
  4. Kuvista tuli vesikielelle. Ei ohrajauhoja kaapissa, hiivaleipä+ruisjauho oli, siispä niillä mentiin. Hyvää tuli, ohraa kokeilen, kunhan saan jauhoja. Kiitos hyvästä ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi leipäohjeita voi aina muokata sen mukaan mitä jauhoja kaapissa sattuu olemaan.. :)

      Poista
  5. Olipa herkullisen näköisiä rieskoja, onko totta tuo paistolämpötila 300 astetta vai onko näppäilyvirhe?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se ihan oikein on. :) Jos ei uuni lämpene noin kuumaksi niin sitten paistoaika on tietenkin pidempi..

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..