Leivoimme lauantaina myyjäisiin ohrarieskoja, ja itse kokeilin ohjetta jo aiemmin viime viikolla. Saamassani ohjeessa oli vehnän ja ohran määrät vahingossa päinvastoin kuin piti, mutta hyvää rieskaa siitäkin tuli. :) Alla olevassa ohjeessa jauhojen suhde oikein..
Ohrarieska
n. 16 kpl
1 l kylmää vettä
4 tl suolaa
1/5 tl leivinjauhetta
200 g (3dl) vehnäjauhoja
800 g (14-15dl) ohrajauhoja
Laita uuni kuumenemaan 300 asteeseen. Sekoita ensin suola veteen ja lisää jauhot ja leivinjauhe. Älä vaivaa taikinaa, sekoita vain mahdollisimman nopeasti sekaisin. Taikina on todella löysää. Ripottele pellille leivinpaperin päälle ohtajauhoa, nosta ruokalusikallinen taikinaa jauhojen päälle ja taputtele taikina jauhojen avulla noin puolen sentin paksuisiksi rieskoiksi. Pistele haarukalla ja paista 300 asteisessa uunissa kunnes rieskat saavat tummia laikkuja pintaansa (8-15 minuuttia). Aika on niin uunista ja rieskojen paksuudesta riippuvainen, että oikean paistoajan löytää vain kokeilemalla.
Ihanan näköisiä! 😋
VastaaPoistaKiitos! :)
PoistaRieskat ovat kyllä ihania varsinkin leipomapäivänä.
VastaaPoistaMulla ei ole vaakaa!Pitääpä muunnella noita määriä deseiksi, jos joku päivä leipaseisi riekat. Vaikka laskiaiseksi.
Ehdottomasti tuoreena parhaita.. Totta muuten, lisään ohjeeseen desit.. :)
PoistaRieskat on herkkua. En ole itse leiponut mutta voisihan noita kokeillakkin :)
VastaaPoistaNämä on kyllä niin helppoja että kannattaa kokeilla! :)
PoistaKuvista tuli vesikielelle. Ei ohrajauhoja kaapissa, hiivaleipä+ruisjauho oli, siispä niillä mentiin. Hyvää tuli, ohraa kokeilen, kunhan saan jauhoja. Kiitos hyvästä ohjeesta.
VastaaPoistaOnneksi leipäohjeita voi aina muokata sen mukaan mitä jauhoja kaapissa sattuu olemaan.. :)
PoistaOlipa herkullisen näköisiä rieskoja, onko totta tuo paistolämpötila 300 astetta vai onko näppäilyvirhe?
VastaaPoistaKyllä se ihan oikein on. :) Jos ei uuni lämpene noin kuumaksi niin sitten paistoaika on tietenkin pidempi..
Poista