Perunamuusia on vaikea tehdä sellainen sopiva annos joka menisi kerralla yhdellä ruokailulla. Yleensä aina sitä jää, ja vaikka sitä syötäisiin vielä seuraavana päivänä lämmitettynä niin silti ne viimeiset rippeet on meillä tahtonut jäädä pyörimään jääkaappiin ja lopulta päätynyt roskikseen. Vaan yhdellä kertaa hoksasin etsiä perunarieskan ohjeen ja niin sain ne viimeisetkin muusinrippeet käytettyä! Sen jälkeen näitä onkin tullut tehtyä aina kun muusia jää ja on tainnut käydä niinkin että muusia on tullut tehtyä tavallista useammin ja reilummin ihan vain siksi että jäisi tähteeksikin.. :D Älyttömän helppo ja hyvä ohje löytyi Kotikokki-sivustolta.
Perunarieskatn. 8 kpl
3 dl perunamuusia
1 tl suolaa
1 kananmuna
2 dl ohra- tai vehnäjauhoja
Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään, älä vaivaa taikinaa. Jaa taikina pellille leivinpaperin päälle pieniksi kasoiksi ja taputtele kasat jauhojen avulla ohuiksi rieskoiksi. Pistele haarukalla. Paista 275°C n. 15 minuuttia.
Nämä on kyllö herkkua varsinkin suoraan uunista tulleina 👍😋
VastaaPoistaEhdottomasti uunituoreena parasta!
PoistaOijoi kun näyttävät herkullisilta:) Mukavaa päivää❤
VastaaPoistaKiitos! Samoin sinulle! :)
PoistaNäitä pitää kokeilla, niin helpolta ohje vaikuttaa ja lopputulos näyttää makoisalta. P
VastaaPoistaNämä on kyllä tosi helppoja ja nopeita tehdä ja hyviä! :)
PoistaIhanan helppoa ja maukasta leivontaa, sopii lasten kanssa tehtäväksi, tykkäävät taputella näitä rieskasia.
VastaaPoistaTotta! Taitaa olla meillä taas viikonloppuna muusipäivä... ;D
Poista