keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Tiikerikakku

Meillä oli viime viikonloppuna ensimmäiset rippijuhlat. Toinen kaksosista toivoi kuivakakuksi tiikerikakkua ja minä metsästin alkukeväästä hyvää tiikerikakun ohjetta. Sellaisilla kriteereillä että kakusta tulee mahdollisimman iso, taikina on helposti levitettävää ja että kakku olisi vielä lisäksi hyvän makuistakin. Tein ainakin kolme kokeilua, kunnes tärppäsi. Annin uunista löytyi mun kriteerit täyttävä ohje.
Tiikerikakku

200 g voita
4 dl sokeria
4 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl veniljasokeria
2,5 dl kermamaitoa
3 rkl kaakaojauhetta

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota n. 2,5 litran rengaskakkuvuoka. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita keskenään kaikki muut kuivat aineet paitsi kaakaojauhe. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja kermamaitoa. Sekoita mahdollisimman vähän. Ota taikinasta 1/3 erilleen ja sekoita siihen kaakaojauhe. Jaa taikinat kakkuvuokaan vuorotellen ja tasoita taikinan pinta. Paista kakkua uunin keskitasolla noin tunti, kokeile kypsyys tikulla.

2 kommenttia:

  1. Tiikerinkakku on kyllä yksi parhaimmista kuivakakuista. Täytyypä joskus kokeilla tätä sinun testaamaa ohjetta, kun eri ohjeilla tulee aina pikkaisen "eri sävyinen" maku!

    Ja onnea kotiinne, kun ensimmäiset lapset ovat rippikoulunsa jo käyneet. Uusi elämän vaihe tämäkin kodissa ja kodin juhlien kirjossa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. En oo oikein ikinä tykännyt tiikerikakkua tehdä, kun kaikissa ohjeissa taikina on aina ollut niin tönkköä että levittäminen on ollut vaikeaa. Tämä oli niin löysää että levittäminen on oikeasti helppoa.

      Kiitos! 😍

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..