keskiviikko 19. elokuuta 2020

Mustikkamehu

 Saatiin muutama viikko sitten maistaa serkkuni miehen tekemää mustikkamehua, joka vei ihan kielen mennessään.. Tietysti pyysin ohjeen itselleni, se löytyi Kotikokki-sivustolta Mummin mustikkamehu -nimellä. En nyt selvinnyt poimimaan mehua varten tuoreita mustikoita, joten tein mehun pakastetuista. Alkuperäinen ohje on litralle vettä ja löytyy tuolta linkin takaa, alla on minun versioni viisinkertaisena.

 Mustikkamehu

5 litraa vettä
1 litra mustikoita
3 3/4 dl sokeria
1/2 tl suolaa
5 rkl perunajauhoa

Kiehauta vesi. Lisää mustikat kiehuvaan veteen ja keitä hiljakseen 15 minuuttia. Kaada mehu siivilän läpi, painele mustikoista kaikki irtoava mehu. Laita kattila uudelleen levylle, lisää sokeri ja suola ja keitä hetki. Sekoita perunajauho kylmään vesitilkkaan ja kaada norona mehun sekaan. Sekoittele hetki ja laita mehu kylmään jäähtymään. 

***

Vinkki! Älä heitä siivilään jäävää sosetta pois, siitä voi tehdä vaikka mustikkapiirakan!


6 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista. Tällaisesta versiosta en ole kuullutkaan. Melkeinpä tekisi mieleni kokeilla tätä. Tulee åkkiseltään mieleen samettinen mustikkainen mehukeitto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaten ajattelin, että onpa mielenkiintoinen ohje. Kannattaa kokeilla, on hyvää! Lapset meillä tuumas että "tää on jännää, sellasta pehmeää tää mehu".. :)

      Poista
  2. Vaikuttaa mielenkiintoiselle mehulle ja plussaa kun onnistuu ilman mehumaijaa. Mustikan kuorisoseen voisi hyödyntää myös hilloon, meillä tehtiin aina lapsuuden kodissa "jätehilloa".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, hilloonkin olisi mustikan jämät voinut käyttää! :)

      Poista
  3. Mustikkamehu on kyllä ihanaa, nam.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..