lauantai 24. lokakuuta 2020

Porkkanakakku

 Mulla oli jo monta päivää tehnyt mieli porkkanapiirakkaa ja kun wappiringissä alettiin suunnitella naisten eiliseen saunailtaan tuomisia, oli mun valinta melko selvä... :D Halusin kuitenkin tehdä pyöreän kakun enkä koko pellillistä ja tulin lopulta kokeilleeksi kokonaan uutta ohjetta. Tässä ohjeessa kuorrutteeseen tuli tuorejuustoa ja ihan hyvää siitä tuli, vaikka minun mielestäni se oikea porkkanakakun kuorrute tehdäänkin sulatejuustosta. 

Ohje löytyy Dr. Oetkerin sivuilta.


Porkkanakakku

Pohja:

2 dl sokeria
1,5 dl ruokaöljyä (neutraalin makuista)
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
250 g porkkanaraastetta

Kuorrute:

25 g voita
100 g tuorejuustoa
4 dl (250 g) tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele ja jauhota 20cm irtopohjavuoka. Sekoita öljy ja sokeri keskenään, lisää kananmunat ja vispaa käsivispilällä hetki. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää öljy-sokeriseokseen. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin alaosassa 40-50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä.

Tee kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Pehmitä voi ja vatkaa kaikki aineet sähkövispilällä sekaisin. Levitä kuorrute kakulle, koristele haluamallasi tavalla, esim. pähkinärouheella.

4 kommenttia:

  1. Porkkanakakku on yksi parhaista!

    VastaaPoista
  2. Uusien reseptien kokeilemista pitäisi harrastaa itsekin enemmän. Tulee jumituttua aina samoihin vanhoihin. Porkkakakku näyttää mehevältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on kiva kokeilla jotain uutta, toisinaan sitä palaa taas takaisin niihin vanhoihin luottoresepteihin mutta joskus löytyy uusi tilalle.. Tämä toimi oikein hyvin tällaisena kakkuversiona, oli mehevä kakku! :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..