maanantai 6. lokakuuta 2014

Kaksi neulottua peittoa ja kiitokset työtovereille


Välillä vähän neulomustakin, niin kuin blogin nimi lupaa.. :)
 
Toukokuussa eräässä postauksessa kerroin saaneeni työtovereilta vauvalahjaksi S-ryhmän lahjakortin ja hakeneeni lahjakortilla mm. lankoja. Langat päätyivät vauvan peittoon.. Tai oikeammin kahteen peittoon, joista pienempi on meitin Danskulle (7kk).. Tummanruskeaa lankaa hain niiden ensin ostamieni lisäksi, kun peitto näytti kaipaavan vielä lisää väriä.. Aloitin peittojen neulomisen alkukesästä ja pitkin kesää olen niitä pikkuhiljaa eteenpäin saanut. Mulle syksy on aina ollut sellaista neuleitten aikaa, ja jotenkin ne kesällä aloitetut ei vaan taho edetä.. :)
 
Tarkoitus oli tehdä vain yksi peitto, mutta siinä vaiheessa kun aloin miettimään josko pituus jo riittäisi, se olikin jo liian pitkä (siis kun piti aloittaa ja lopettaa samalla värillä), enkä viitsinyt purkamaankaan ruveta... No, ajattelin että tehdäänpä ensin nojatuoliin peite ja sitten samantien se vauvan peittokin puikoille.. Nojatuolin peite kun valmistui, se olikin väärän värinen kun mies oli eräänä viikonloppuna poissaollessani innostunut maalaus- ja sisustuspuuhiin.. Pikkupeitto on pojalla vähän kuin uniriepuna. Tykkään kyllä kovasti näistä!
 
Kiitokset työtovereille lahjakortista! :)


Neulomissuunta on tämän kuvan mukainen, siis alhaalta ylöspäin..

 
Ohjeena käytin Novitan sivuilta löytämäni siksak-peiton ohjetta, vähemmillä silmukoilla (99s) ja eri langalla.. Lankana käytin Novitan Miamia (50% puuvilla/ 50% akryyli) viidessä eri värissä; musta, turkoosi, beige, tummanruskea ja valkoinen.. Kahteen peittoon kutakin lankaa meni vajaat kaksi kerää (á 50 g), paitsi mustaa, jota jouduin ostamaan vielä kolmannen kerän kun työ oli kahta riviä vaille valmis.. Tai itse asiassa ne viimeiset kaksi riviä on aivan eri lankaa, kun tuota oikeeta lankaa ei enää ollut kaupan valikoimissa.. Mutta mustaa kuitenkin.. :)


4 kommenttia:

 1. Kauniit sävyt ja niin ihana malli. Minusta nuo mallit näyttää niin vaikeilta :-) Onko tuollaisen tekeminen vaikeaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itsekin värityksestä kovasti, ja minusta tämä oli tosi helppo malli neuloa.. Periaatteessahan näissä vain lisätään ja vähennetään silmukoita, joista muodostuu tuo siksak-kuvio.. Tosin tätä kohtaa ohjeesta: "neulo työn nurjalla puolella langankierto kiertäen oikein" en tajunnut miten tehdään oikeaoppisesti.. En tiedä onko se kohta lainkaan oikein neulottu mutta keksin siihen kuitenkin jonkinlaisen langankierron.. :) Kiitos Kanneli!

   Poista
 2. Ihana malli! Harmi ettei päässyt paraatipaikalle peitteeksi, sillä tuota kuviota on kiva katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - se on todella harmi.. Mutta en aijo sitä mihinkään hävittää, ehkä sille vielä joskus on meillä paikka! :) Kiitos kommentista Nunnuka!

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..