keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Pannunalunen lahjaksi

Suunnittelin eilen ihan muuta tekemistä tälle päivälle nuorimmaisen päikkäriajalle, mutta niin ne suunnitelmat vaan muuttuu.. En nimittäin löytänyt eilen kaupoista oikeanlaista lankaa joten suunniteltu virkkuutyö piti jättää vieläkin hamaan (kylläkin lähi-) tulevaisuuteen.. Yksi itselle pieni, kirpparilta ostettu velourtakki kutkutteli seuraavaksi. Se onkin jo hetken odottanut pääsyä saksien alle ja uuteen muotoon, mutta senkään aika ei ollut näemmä vielä. 
Kun törmäsin huopalevyjä metsästäessäni (joululahjoja varten) kivaan pannunaluseen (blogissa Ihan Kaikki Kotona ) ja kun tiesin laatikossa olevan huopalevyä, päädyin lopulta askartelemaan eilen 18 vuotta täyttäneelle siskolleni synttärilahjan - pannunalusen. Koska riittävän kokoista huopalevyä oli tasan yksi väri valikoimissa, oli pakko tehdä vihreä.. Olemassaolevista puuvillalanganjämistä sitten valkkasin parhaiten vihreän kanssa yhteensopivan värin ja virkkasin pannunaluseen reunuksen. Tällainen tuli:
 Aluksi leikkasin huopalevystä (paksuus 4 mm) ympyrän, halkaisijaltaan noin 18 cm. Sitten rei'itin sen. Jokin oikea rei'itin helpottaisi hommaa huomattavasti, mutta koska en sellaista omista, käytin rei'ittämiseen (mainitussa järjestyksessä) isoa parsinneulaa, kuivaa mustekynää ja paistomittaria.. Näillä vuorotellen painoin levystä läpi jotta sain riittävän isot reiät.. Reikien väli on vähän reilu sentti ja reiät on reilun puolen sentin päässä reunasta..
 
 
En tullut ottaneeksi virkkauksesta vaihekuvia, mutta virkkausosuus menee näin: 
1. krs: Virkkaa ensimmäiseen reikään 1 ks. Virkkaa 2 tai 3 kjs (riippuu reikien välimatkasta, mulla 2 kjs oli sopiva) ja ks seuraavaan reikään. Jatka näin koko kerros ja sulje ps:lla. Tämän kerroksen tulee olla aika tiivisti huopalevyn reunassa.
2. krs: Virkkaa 5 kjs ja tee ks edellisen kerroksen ks:n. Jatka kjs-kaaria kerros loppuun, sulje ps:lla.
3. krs: Virkkaa jokaiseen ketjusilmukkakaareen 1 ks, 2 p, 1 pp, 2 p, 1 ks. Sulje ps:lla ja päättele lanka.
 
kjs = ketjusilmukka
ks = kiinteä silmukka
ps = piilosilmukka
p = pylväs
pp = pitkä pylväs
 
 
Hurjan paljon onnea Lilla! :)
 
***
 
Nyt tarvitsisin kipeästi lisää huopalevyjä. Löysin ihastuttavan blogin, Valkoinen talo tarinoi, jossa oli tehty makoisan näköisiä huopakakkuja.. Jos on sen ikäisiä omia lapsia ja kummilapsia kuin minulla on, onhan ihan pakko saada väsätä tuollaisia ihanuuksia joulupukinpussiin, vai eikö..? :)


10 kommenttia:

 1. Aivan ihanan pannunalusen teit. Todella kaunis tuo virkattu reuna. Itsekin olen ihastellut Talo tarinoi- blogin herkkuja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidanpa haluta tällaisen itsellekin - kunhan saan ensin matskua hankittua lisää.. :) Reuna oli tosi helppo virkata. Niissä (Talo tarinoi -blogin herkuissa) kyllä riittää ihasteltavaa ja ihmeteltävää.. Kiitos Kanneli!

   Poista
 2. Minustakin tämä pannunalunen on todella ihana! Jos vaan vuorokaudessa tunnit riittäisi, voisin kokeilla tätä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitappa muistiin niin voit joskus myöhemmin kokeilla tehdä.. :) Muutoin tässä ei kyllä kauaa nokka tuhissut kuin tuon rei'ittämisen kanssa - oikeilla välineillä sekin sujuisi paljon joutuisammin.. Tilasin uusia huopalevyjä joululahjatarpeiksi, jospa niistä jäisi sen verran että saisi itsellekin tällaisen.. :) Kiitos Hanna Mi!

   Poista
 3. Kiva pannunalusta! Itselläkin on kahvipusseja iso kasa odottamassa alustaksi muotoutumista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MinnaT! Minä en oikein innostunut kahvipusseista - tai innostuin, ja sainkin niitä joskus kassikaupalla mutta yhtään aloittamaani kahvipussiaskartelua en saanut tehdyksi loppuun saakka... Tuolla ne nyt odottaa kaapin pohjalla josko sitä joskus vielä innostuisi.. Ja osan kahvipusseista lahjoitinkin eskariin askarteluja varten.. Ne kahvikassit ja pannunaluset on niin hienoja, mutta mun käyttämä tekniikka oli niin hidasveteistä että sen vuoksi kyllästyin.. :/

   Poista
 4. Oi mun lahja on päässy blogiin, nyt vasta huomasin ku lueskelin pitkästä aikaa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun käyt lueskelemassa ja kommentoimassa! =)

   Poista
 5. Lilla vinkkas sun blokin mulle ja luin viimeyönä kahtee asti näitä postauksia kunnes tajusin, ettei kaikkia kerralla tartte lukee :D Huikeita käsitöitä ja leipomuksia oot väsänny! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinikukka! Kiva että löysit tänne. Huomasinkin että olit liittynyt lukijaksi, tervetuloa! :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..