torstai 23. lokakuuta 2014

Masaliisaa, pöllöjä ja marjasydämiä

Masaliisa, mööti, mokkapalat, suklaapiirakka - rakkaalla lapsella on monta nimeä! Itse olen lapsuuskodissa tottunut puhumaan joko suklaapiirakasta tai mokkapaloista, mutta täällä nykyisellä asuinseudulla tämä ikiaikainen herkku tuntuu olevan masaliisaa, ja anoppilassa se oli möötiä.. Innokkaat kokkikerholaiset ja syyslomalaiset innostuivat eilen leipomaan syysloman ensimmäisen päivän kunniaksi masaliisaa.. Hakivat itse ohjeen ja tekivät - pienellä avustuksella tosin.. Munasokerivaahto sai aika monta kopsautusta ja piirakka jäikin aika matalaksi. Mutta maku oli kyllä kohdillaan! Ja se alkuperäinen löytyy täältä, (nimellä mokkapalat).. :)
 
 
Masaliisa
 
4 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
200 g voita
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vanilliinisokeria
 
Kuorrutus:
75 g voita
3/4 dl vahvaa kahvia
4 dl tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
 
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kylmä maito, niin se jäähtyy sopivaksi. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos sekä kuivat aineet sihdin läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Kuorrutus: Sulata voi kattilassa. Lisää kahvi. Sihtaa muut aineet siivilän läpi. Sekoita kuumalla levyllä, kunnes seos on tasaista. Kaada kuorrutus kuumana piirakan päälle, levitä tasaiseksi. Koristele haluamallasi tavalla ennen kuin kuorrutus jäähtyy.
 
***
 
Keneltä löytyy kaapeista korvattomia, eriparisia mukeja? Meiltä niitä löytyy löytyi ennen ihan luvattoman paljon! Mies kyllästyi korvattomiin kuppeihin ja kävi ostoksilla. Kyllä näin ihanista mukeista kelpaa nautiskella päiväkahveja.. Pöllömukit Jenna Kunnas, toiset Vallilan Kallavesi-sarjaa. Kiitos rakas! :)
 
 

 
Marjasydämiä minun on pitänyt jo pidemmän aikaa tehdä, mutta olin unohtanut jo koko jutun kunnes jossakin blogissa näitä oli tehty, eri marjoista vain.. Meillä pihlaja notkuu punaisenaan marjoja, ja sieltä kävin nappaamassa muutaman kourallisen.. Eka satsi meni tyttöjen askarteluihin samalla kun itse väkersin siskolle pannunalusta.. Kun pikkumies nukahti toisille päikkäreille, hain marjoja lisää ja sain tehtyä näitä ihania sydämiä.. Pujottelin pihlajanmarjoja rautalankaan ja muotoilin sydämeksi.. Nämä koristavat nyt olkkarin ikkunoita niin kauan kuin hyvänä pysyvät. 
 
 
Iidan (3v) tekemä "sydän"

4 kommenttia:

  1. Mokkapaloina meillä päin tunnetaan nämä herkut. Ihanat mukit, varmasti maistuu juomiset ihan eri hyvälle kauniista mukista! Ja miten herttaiset sydänkoristeet <3!

    VastaaPoista
  2. Oikeastaan on aika hauskaa miten samalle asialle voikin olla niin monta eri nimitystä.. :) Sydämistä yksi jo hajosi lasten riehumisen seurauksena :( mutta onneksi vielä jäi kaksi jäljelle.. Kiitos paljon Hanna Mi!

    VastaaPoista
  3. Näyttää todella namilta. Meillä näitä kutsutaan ruotsinhyväksi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten sanottu - rakkaalla lapsella on monta nimeä! :) Kiitos Jack Bauer!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..