keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Virkattu juhannusruusu-matto

Täällä päin koululaisilla oli viime viikolla syysloma. Lähdimme perjantaina mummulareissulle "kahdessa erässä"; koululaiset pääsivät iskän kanssa käymään Seinäjoella Duudson-parkissa ja minä ajoin pienten kanssa suoraan mummulaan. Kun hyvissä ajoin olimme perillä, käväisin parin kilometrin päässä olevalla Värjäämöllä hakemassa matonkudetta ja paperinarua (tai -lankaa).. Viikonlopun aikana selvitin vyyhdet ja kerin kuteet jo valmiiksi.. Lauantaina möläytin äidille ja siskolle että jos teen kerroksen päivässä niin matto on kolmen viikon päästä valmis... No, arvatkaapa miten kävi..? Kolme päivää tuon möläytyksen jälkeen matto oli jo valmis.. :) Luulisi sitä jo itsensä tuntevan, vaan ei.. Ajatus oli tehdä mattoa vähän muiden töiden lomassa, juurikin sitä tahtia että kerros illassa niin ei paikatkaan jumiudu niin pahasti.. No mutta, matto on nyt kuitenkin valmis mutta ne paperinarut odottaa vielä toistaiseksi.. Niistä pitäisi tuleman sellaiset paperinarukranssit, kuten vaikkapa täällä.. Ja ennen joulua niiden olisi tarkoitus roikkua ikkunoissa! :)
 

Nojatuoli odottaa kunnostamista..
 
Maton ohje on Lankavan.. Kuteet Lappajärven Värjäämöltä tarjous-trikookudetta (6€/kg).. Virkattu 8:n koukulla.. Ohjeen mukaan mattoon menee kudetta 2,4 kg ja maton halkaisija on n. 105 cm.. Käyttämäni kude oli melko ohutta (ja aika epätasalaatuista) ja matto painaakin vain 1,35 kg mutta halkaisija on kuitenkin suunnilleen ohjeen mukainen.. Tykkään maton mallista kovasti, mutta seuraavaan mattoon tulee kyllä ihan kunnollinen, tasalaatuisempi kude! Epäilin, saisinko mattoa kuitenkaan koskaan valmiiksi ja sen vuoksi ostin halvinta mahdollista..

6 kommenttia:

 1. Aivan ihana matto ja malli on kaunis. Onko raskas virkata? Minulla on jäänyt aloittaminen kun hirvittää kuinka jumiin saan hartiani :-). Nopeasti sait kyllä valmiiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malli on minustakin tosi kaunis. Onhan se tuolla tahdilla melko raskas virkata, mutta jos malttaisi tehdä vain vähän kerrallaan niin ei se sitten niin raskasta ole! :) Kyllähän matto tietenkin painaa mutta sain sen pidettyä kyllä kokonaisuudessaan sylissä virkkaamisen ajan.. Paikat saa ihan kivasti kyllä jumiin kun ei malta lopettaa... :) Kiitos Kanneli!

   Poista
 2. Samaa mallia olen minäkin kuolannut!
  Se vaan, etten oikeastaan osaa virkata. ;) Mutta kokeilla tekisi mieli. ;)

  Hanna, keittiöstä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä! Tekemällä oppii.. :) Kiitos, Hanna!

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..