keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Syöttötuoliin pehmuste

Kaksosille aikoinaan (reilu 9 vuotta sitten) hankitut puiset syöttötuolit sanoivat kumpikin vuorollaan yhteistyösopimuksensa irti.. Viime talvena Ikeassa käydessä ostin sieltä uuden syöttötuolin, mutta koska senhetkinen syöttötuolin käyttäjä ei  pehmustetta tarvinnut, en sitä myöskään ostanut.. Nyt kun tämä nuorimmainen on alkanut pikkuhiljaa maistelemaan oikeita ruokia ja istuskelemaan syöttötuolissa, aloin kaivata siihen pehmustetta.. Ja koska ihan heti ei ole suunnitelmissa Ikean reissua, päätin silputa yhden neljästä (!) pinnasängyn reunapehmusteesta (joista yksikään ei muuten ole paikoillan pinnasängyssä, vaan ainoastaan kaapintäytteenä).. Niinpä tuumasta toimeen ja tässäpä lopputulema. Ei tullut ehkä ihan symmetrinen joka puolelta, mutta tulipahan pehmuste! :)
 
 
Ensin silppusin tuon pinnasängyn reunapehmusteen. Leikkasin, ompelin, kavensin, leikkasin, ompelin, purkasin, leikkasin jne.. kunnes sisälle tuleva pehmuste oli valmis.. Sitten sitä apuna käyttäen leikkasin päällikankaasta reiluilla saumanvaroilla päällisen.. Ompelin ja käänsin oikein päin. Pehmuste mahtui juuri ja juuri sisään.. :)
 
 
Istuinosan tein erillisenä ja kiinnitys neppareilla.. Tuon selkäosan alareunan jätin kokonaan auki (jos vaikka joskus pääsisi pelkällä päällisen pesemisellä..).
 
 
Vöiden vuoksi tein istuinosan erillisenä, ettei tarvinnut alkaa opettelemaan napinläven tekemistä.. :) Ja onhan tämä toki muutenkin helpompi ratkaisu.. 
 
 
Tässä koko pehmuste aukinaisena. Ja pitihän toki laittaa tuota ihanaa nauhaa pehmusteen taakse..
 
 
Siistimpi versio kuitenkin kuin tämä aikaisempi "pehmuste", vai mitä? :)
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..