perjantai 12. joulukuuta 2014

Paperinarupalloja ja vähän joulun koristeita

Paperinarukransseista ylijääneestä ja ystäväni kätköistä löytyneestä joulunpunaisesta paperinarusta askartelimme pieniä paperinarupalloja ensin myyjäisiin. Paketoidessani palloja myyjäisiä varten, mieheni kysäisi että miksi en tekisi tällaisia joulukuuseen koristeeksi.. No, ei tarvitse kahta kertaa ehdottaa.. :) Askartelimme siis ystäväni kanssa vielä tällä viikolla ihan omiin tarpeisiin.. Kiinnitin palloja 20-osaiseen valosarjaan ja laitoin Ikeasta ostettuun isoon lasimaljaan. Punaiset pallot sopivat niin kivasti valkoisten pallojen kanssa yhteen, että laitoin muutaman irrallisen punaisen pallon vielä maljaan valopallojen joukkoon. Harmillisesti kuva vääristää väriä kovin, valkoiset pallot näyttävät kovin keltaisilta..
Kieputin paperinarusta pieniä keriä (n. 30 kierrosta neljän sormen ympärille) jotka kastettiin vesi-liimaseokseen (puolet vettä, puolet Erikeeperiä) ja sitten kieputettiin vesi-ilmapallojen päälle. Annoin kuivua seuraavaan päivään ja puhkoin pallot ja vedin ilmapallon pois. Ylemmän ilmapallokuvan alimmainen pallo herätti hiukan hilpeyttä lapsissa :)
Luonnollisimman näköiset värit palloissa on tässä kuvassa. Nämä pallot odottavat ikkunahyllyn päällä joulukuuseen pääsyä..
 
***
Nyt on jouluverhot saatu paikoilleen ja kaikki tontutkin tainneet löytää paikkansa, tai ainakin ne on kaivettu laatikoista esille. Tahtoo vain olla niin, että tontut löytyvät päivittäin mitä yllättävimmistä paikoista; useimmiten aivan muualta kuin sieltä minne itse on ne asetellut.. :)
Kolmasluokkalaiset olivat askarrelleet koulun joulumyyjäisiin mm. näitä ihania joulukuusia. Emme itse päässeet myyjäisiin paikanpäälle, mutta myyjäisistä jääneitä käsitöitä oppilaat saivat halutessaan myöhemmin ostaa. Annoin pojille rahaa mukaan ja lupasin että saavat ostaa mitä mielensä tekee. Tämän kuusen ja joitakin kuusenkoristeita pojat olivat ostaneet. Harmittelivat vain etteivät onnistuneet saamaan itse tekemiään töitä.. :)
 


4 kommenttia:

 1. Ihania nuo paperinarupallot, Niistä saa kyllä moneen paikkaan kivoja koristeita. Kylläpä pojat onkin ostaneet kivoja askarteluja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallot sopivat kyllä moneen paikkaan, valoilla tai ilman.. Kiitos Kanneli! :)

   Poista
 2. Kauniita paperinarusta tehtyjä palloja! Valot sopivat niihin mahtavasti. Ei meilläkään tontut pysy siellä minne olen ne laittanut :). Ihanaa kun lapset osallistuvat joulun laittoon omalla tavallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa pikku näpertelyä.. :) palloja voisi tehdä vaikka villalangan jämistä.. Valoista tykkään kovasti näissä! On se mukava että lapsetkin voivat osallistua joulun laittoon, ja tontut ovatkin usein "koputtamassa ikkunan takana" kun perään missäs tontut luuraa.. :) Kiitos Hanna Mi! :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..