tiistai 9. joulukuuta 2014

Pikasurautuksena enkelipuvut joulujuhlaan

Tytöillä on kerhossa ensi viikolla joulujuhla ja kerhotädit kyselivät löytyisikö kotoa enkeli- tai tonttupukuja, joita voisi viedä kerhoon jo valmiiksi odottamaan.. No eihän meiltä mitään löytynyt. Muutama tonttulakki vain ja yksi liian iso tonttupuku.. Yksi viime joulun jälkeen ostettu verhokangas on odotellut ompelukoneen vieressä saisiko niistä täksi jouluksi verhot.. Harkitsin pitkään käyttäisinkö sen sittenkin mekkokankaaksi, kunnes muistin lakanakaapista erään oikein pehmeäksi kuluneen lakanan.. Lakanasta sainkin molemmille enkelipuvut ja vielä pikkusiskollekin jolla ei nyt varsinaista tarvetta puvulle ollut mutta joka tietenkin sellaisen halusi, kun muutkin saivat! :)
Vanha tuttu Mekkotehtaan "Orelma" muokattuna on näissäkin mekoissa kaavana. Hihoihin jätin laittamatta kuminauhat enkä ommellut edes käänteitä niihin. Viime jouluksi ostin Ikeasta muutamia enkelin- & keijunsiipiä, mutta ainoastaan vaaleanpunaiset olivat juuri nyt tallessa. Kokeilin kiinnittää huovutetut siivet hakaneuloilla pienimmän selkään, mutta ne olivat sen verran painavat etteivät oikein näin ohkaisissa mekoissa toimineet.. Joten siivet lainatkoot kerhosta.. Nyt vain sukkahousuostoksille.. :)
Suunnitelmani tämän päivän puuhaksi oli vallan toinen, mutta oli tämäkin oikein mukava (ja nopea) projekti! :)
 
***
Lisäys 12.12.2014.. Sain ystävältä kultaista nauhaa ja pakkohan sitä oli vielä laittaa pukuihin hihoihin ja helmaan.. Tykkään!

13 kommenttia:

 1. Kyllä tyttöjen kelpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain juuri ystävältä ihanaa kultaista nauhaa joten täytynee vielä vähän koristella mekkoja.. :) Kiitos Krista! :)

   Poista
 2. Sievät mekot olet tehnyt :) Ihania kuvia tytöistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahtoo olla vähän haastavaa saada kaikki yhtä aikaa samaan kuvaan, vähintäänkin pienin hermostuu ja kyllästyy.. :) Kiitos Kanneli! :)

   Poista
 3. Suloiset mekot ja kuvat <3! Ihanat myös nuo huovutetut siivet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivet on Novitan muutaman vuoden takaisella ohjeella tehty, ovat siis virkatut ja huovutetut siivet.. Tykkään itsekin niistä kovin. Ovat meillä keittiön seinällä läpi vuoden, en ole malttanut ikinä ottaa joulun jälkeen pois.. :) Kiitos Hanna Mi! :)

   Poista
 4. älyttömän ihanat mekot oot tehny! :) ja niiin sulonen tuo kuva missä tytöt on tähden alla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli joulujuhla ja mekot pääsi käyttöön.. Isommalle tytölle iski ramppikuume eikä oikein olisi uskaltautunut esiintymään.. Hyvin juhla silti loppujen lopuksi meni! :) Kiitos Lilla! :)

   Poista
 5. Hienot enkelipuvut. Mutta kyllä minun huomion kaappasiavt nuo ihanat enkelinsiivet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivetkin on ihanat! En raaski niitä koskaan joulun jälkeen ottaa pois seinältä vaan ne ovat siinä läpi vuoden.. :) Novitan talvinumerossa 2011 on ohje niihin. Kiitos Johanna! :)

   Poista
  2. Mää tulin uudestaan katselemaan siipiä, jos löytäisin netistä ohjeen ja kaappaisin sen Pinterestiin :)

   Poista
  3. Löytyy ohje myös Novitan sivuilta http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=93760 Eikö ookin sama?

   Poista
  4. Sama ohje on sekin! :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..