perjantai 15. toukokuuta 2015

Inkkaripäähine

Pojat saivat viime viikonloppuna kutsun serkkunsa synttäreille. Olin juuri siivoamassa virpomisvitsoja pois (kröhöm, kuinkas kauan siitä pääsiäisestä olikaan..) kun nappasinkin höyhenet talteen. Sitten marssin tilkkulaatikolle ja kesken siivouksen ompelin yhtäkkiä serkkupojalle synttärilahjan.
Silitin ensin tukikankaan n. 20 cm korkean ja 40? cm leveän kaitaleen nurjalle puolelle. Sitten taitoin kaitaleen kaksinkerroin ja vielä ulkoreunat kaitaleen sisälle, eli kaitale on nelinkertainen. Höyhenet pujotin kaitaleen avoimesta reunasta sisään ja ompelin läheltä reunaa. Leveän kuminauhan pujotin kummastakin päästä jonkin matkaa kaitaleen sisälle ja ompelin useaan kertaan edestakaisin. Ihmeen tukevasti höyhenet tuntuivat pysyvän, toki jos oikein repimällä repii niin saahan ne irti, mutta eivät ainakaan vahingossa pääse putoamaan.. Kiva ja nopeasti toteutettu lahja. Sattuipa vielä niin että kerhon naamiaisissa oli lahjan saajalta hukkunut vasta inkkaripäähine joten vähän niin kuin tarpeeseen sattui tämäkin tulemaan..

Kaava: oma
Kangas: tilkkulaatikosta
Höyhenet: pääsiäisen virpomisvitsoista

8 kommenttia:

 1. Onpas hieno inkkaripäähine!! Ihania nuo inspikset kun ne tulevat, ei auta kuin alkaa toimia:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, joskus se käy nopeastikin! :) Kiitos Kanneli!

   Poista
 2. Oi että! Tuollaisia mekin joskus lapsena väsättiin ja leikittiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut leikit pysyy lasten suosiossa vuosikymmenestä toiseen. Erilaiset roolileikit on varmasti yksi sellainen! Kiitos Vaateviidakon Pirjo! :)

   Poista
 3. Näppärä ja hieno inkkaripäähine! Erilaisille rooliasuille onkin aina tarvetta. Meillä roikkuu vielä vappupallot, kukahan ne siivoaisi pois...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Mikä siinä onkin että kausijuttujen pois siivoaminen tahtoo venyä ja vanua.. :)

   Poista
 4. Meillä on virpomisvitsat esillä vielä :D. Tuovat niin kivasti väriä tuonne viherhuoneeseen että olen vähän tahallani unohtanut ne ;). Kiva inkkaripäähine, meidänkin pitäisi tehdä uusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ja jos ei ne itseä häiritse niin mikäs siinä.. :) Kiitos Krista!

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..