lauantai 30. toukokuuta 2015

Raparperi-valkosuklaajäätelö

Se on kesä, kun ihania jätskiohjeita löytyy lähes jokaisesta blogista. Koululaisten kesäloman alkamisen kunniaksi kokeilin tehdä Kermaruusun blogista löytyvällä ohjeella jäätelöä. Lisäsin sekaan vain rouhittua valkosuklaata ja tein koko satsista samaa jätskiä. Jäätelömassan voi yhtä hyvin jäädyttää myös jäätelökoneessa, mutta en huomannut laittaa jäätelökoneen kulhoa edellisenä päivänä pakastimeen ja jäädytin jätskin ihan pakastimessa. Ihanan raikasta jätskiä tulikin ja valkosuklaarouhe toi pientä purutuntumaa. Raparperi ei ehkä ole meillä lasten suurinta herkkua jätskissäkään, mutta sitä suuremmalla syyllä taidan tehdä tätä toisenkin satsin pakkaseen.. :)
Pojan tekemä vaniljajätskikin odottaa pakastimessa maistamistaan..

Pari kertaa aiemminkin olen tehnyt jäätelöitä, jotka löydät täältä. Valitettavasti ohjeet on julkaistu blogin ollessa Vuodatuksessa ja kuvat on sieltä hävinneet.. Tulisiko noita tänä kesänä tehtyä uudelleen..

Mikä on sinun suosikkijäätelösi?
 Raparperi-valkosuklaajäätelö
 
450 g raparperikuutioita
1/4 dl vettä
 
6 dl kermaa
1 tlk kondensoitua maitoa
½ dl glukoosisiirappia
130 g valkosuklaata
 
Kuori ja paloittele raparperit. Keitä pienessä vesitilkassa pehmeiksi (n. 4 min) tai kuten minä, ihan mössöksi (n. 8 min). Jäähdytä.
 
Mittaa kulhoon kerma, kondensoitu maito ja glukoosisiirappi. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon rouhittu suklaa ja raparperit. Kaada jäätelömassa rasiaan ja laita pakastumaan mieluiten yön yli.
 
***
Kolmasluokkalaiset olivat kirjoittaneet kesästä runoja joita sitten kevätjuhlassaan lausuivat. Talviturkitkin lapset kävivät jo ennen kesäloman alkamista heittämässä, hrrr..
 
"Koulut on loppu.
Alkaa kesäloma.
Silloin voi uida.
Tehdä majoja.
Voi olla rannallakin.
Se on kesä."
J.P.
 
 


6 kommenttia:

  1. Voi nam! Onko tuota jätskiä vaikea tehdä, ei ole tullut koskaa testattua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole vaikeaa! Aikaisemmin käyttämäni jätskiohjeet sisälsivät paljon enemmän vaiheita, mutta tämä oli oikein nopea tehdä. Ja raparperin sijaan voi käyttää ihan mitä vain muutakin makua! Kiitos Hannariina!

      Poista
  2. Sinä teit nyt tätä! :-) Pitääpä itsekin kokeilla tuota raparperin ja valkosuklaan yhdistämistä, tulee mukavia sattumia raparperin sekaan. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkohan tätä oli kokeilla ja niin herkkua oli! :) Raparperin kanssa olen aina hiukan ihmeissäni että mihin kaikkeen sitä käyttäisin, joten tämä oli oikein tervetullut resepti piirakan rinnalle! Kiitos Oman näköinen! :)

      Poista
  3. Voi mikä herkku! Ehdottomasti kokeilen, vaikuttaa niin makoisalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla! :) Kiitos Hanna Mi!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..