lauantai 2. toukokuuta 2015

Pitkä- ja lyhythihainen t-paita

Vapun päivänä parempi puoliskoni lähti lasten kanssa ajelulle ja nuorimmainenkin teki jotain mitä ei koskaan tee - nukkui kolmen tunnin päiväunet.. Olipas mukava taas pitkästä aikaa kaivaa ompelukoneet esille. Viime viikolla ompelin pienen mekkosen vauvalahjaksi ja samalla omalle pojalle kroko t-paidan:
 Krokopaidan pääntie oli niin tiukka että päätin tehdä molempiin, sekä t-paitaan että mekkoon napitushalkion. Mekon sain muokattua jo silloin ja lahjakin on annettu jo eteenpäin.. Tämä oma paita on saanut vähän odottaa.. Nyt otin ja tein pääntien uusiksi. Huomasin vasta paitaa kuvatessa että halkio taitaakin olla hiukan vinossa.. Höh. Tuollaisen ikiliikkujan paidassa se silti tuskin haittaa, kun kukaan ei ehdi sitä tuijottelemaan niin pitkään kerrallaan että ehtisi huomaamaan.. Tai ainakin toivon niin!
Saatuani halkion valmiiksi leikkasin samalla kaavalla kappaleet toiseenkin t-paitaan. Mutta koska kankaasta olisi taas jäänyt ihan hullun kokoisia tilkkuja, leikkasinkin paitaan pitkät hihat. Tilkkuja ei siten jäänytkään juuri ollenkaan.. Tähän käyttämäni resori olisi todennäköisesti toiminut ilman napitushalkiotakin, mutta varmuuden vuoksi tein kuitenkin halkion. Muistelin että minulla olisi ruskeita neppareita, mutta eipäs vain ollutkaan.. Vaaleansiniset sai siis kelvata. Ja toisaalta ne on ihan kivat kuitenkin kun on selkeästi eri väriset kankaan väreihin verrattuna.. En oikein vieläkään tiedä tykkäänkö paidan kuosista, vaikka ruskea onkin yksi lemppariväreistäni.. Mutta käyttöön paita pääsi kuitenkin heti ja useampikin kommentoi paitaa kivaksi.
Kaava molemmissa: Ottobre 3/2014 "Spot Fish" 74cm (62 - 92 cm)
Kankaat: kangastukku.com
Nepparit: Nauravat Napit

4 kommenttia:

 1. Minusta tuo ruskea paita on aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä minäkin alan olla samaa mieltä, pari päivää paitaa pojan päällä katseltuani.. :) Kiitos Krista!

   Poista
 2. Hienosti onnistuneet napitushalkiot! Ei kuvista ainakaan osaa sanoa, että olisi vinossa. Ja niin kivat paidat molemmat, tykkään erityisen paljon tuon ruskean kuosista :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Napitushalkiolla saa kyllä vähän ilmettä muuten perus paitaan. Kiitos Hanna Mi! :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..