torstai 16. heinäkuuta 2015

Kalastajahattu ja huppari

Nuorimmainen (1v 4kk) tarvitsi myös uuden kesähatun. Tytöille lierihattuja tehdessä koitin samalla etsiskellä kalastajahatun kaavoja mutten löytänyt. Sitten haeskelin omista lehdistä jotakin ihan muuta kaavaa ja löysinkin sopivat hatun kaavat sieltä! (Lierihatun nimellä tämäkin hattu oli, mutta minusta tämä on kalastajahattu!) Ei siis tarvinnutkaan vanhasta hatusta piirtää ja suurentaa kaavoja.. Mittasin pojan päänympäryksen ja päädyin kokoon 50. Kaivoin laatikoita ja löysin poikien vanhat, vähän reikiintyneet farkut joita en enää aikonut paikata. Ompelin hatun ja kokeilin pojan päähän; vähän nafti.. Olisi tietysti pitänyt huomioida että kaava oli trikoiselle hatulle ja minä tein hattuni farkusta.. No, mahtuu se nyt jonkin aikaa ja saanpa tehdä taas uuden kun ei enää mahdu!
Tilkkulaatikosta löysin joskus jalkkiskuosista valmiiksi leikatun pallon ja laitoinkin sen hattuun kaksipuolisen liimaharson avulla. Reunat siksakkasin vielä tiheällä siksakilla. Kuvia rajatessa sain jotakin outoa aikaiseksi kun hatun väri näyttää ihan hassulta. Ylemmässä kuvassa väri on todellisempi.
Poika ihan selvästi tykkää hatusta ja mikäs sen mukavampaa. Välillä hattu sattuu päähän oikeinkin päin vaikka yleisemmin se taitaa kuitenkin väärinpäin olla.. Vaan mitäs sen väliä kumminpäin, ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys että tämän ikäisellä pysyy minkäänlainen hattu päässä! :)
Kaava: Ottobre 3/2014 "Sunshine" lierihattu, koko 50 (koot 42 - 52)
Kankaat: kierrätetyt farkut & ylijäämäkankaita
 
Alkukesästä olin lainannut kirjastosta yhden Ottobren jossa oli kiva vetoketjullisen hupparin kaava. Kankaan hankin sekä hupparia että jumppista varten jo silloin alkukesästä. Serkkuni pienokainen saikin jumppiksensa jo pari kuukautta sitten. Kauan se kesti, kun sain tartuttua toimeen hupparin eteen, oikeastaan vasta kun lainan uusimisraja tuli vastaan.. No, nyt huppari on valmis. Ja tykkään kovin!
Kamera vääristää värejä kovasti. Todellisin väri on tässä ensimmäisessä kuvassa.
Taskun kiinnitin paikoilleen siksakilla. Taskunsuun resorin tein kahdesta pikkupalasta kun toinen vaihtoehto olisi ollut paksu ribbiresori jota hupun reunassakin. Ohuempi resori asettui kuitenkin mielestäni taskunsuuhun nätimmin.
Oikeastaan huppari olisi ollut kokonaan vuoritettu, mutta minä vuoritin vain hupun. Eihän kesäkeleillä niin kovin paksua takkia tarvita ja tämä menee sitten talvella sisävaatteenakin. Vuorikangas ei oikein mielestäni sovi kokonaisuuteen mutta se oli nyt ainoa riittävän iso pala jämälaatikon trikoista. Vetskari oli kaavoitettu vinoon ja minusta se on ihan kivan näköinen!
Hupun alareuna ei näyttänyt ensin kovinkaan siistiltä ja koitin sen jotenkin saada kaitaleella huoliteltua edes vähän siistimmäksi. En siis yrittänytkään etsiä ohjeistusta vaikka sellaiseenkin olen joskus jossain törmännyt. Miten sinä huolittelet tämän kohdan?
Kaava: Ottobre 4/2013 "Stardust" 86 cm (62 - 92 cm)
Kankaat: maastocollege kangastukku.com, resorit ylijäämiä aiemmista ompeluista 
Vetoketju: Eurokangas

16 kommenttia:

 1. Tuo maastohuppari on tosi hieno! Ja hattukin :) Aika lailla tuolleen samalla tavalla huolittelen huppusauman, jos jaksan niin tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en aiemmin ole yhtään tykännyt maastokuoseista, vaan nytpä tätä tuli ihan omasta halusta tilattua ja ihan kivalta näyttää.. :) Onkohan tämäkin joku vanhuuden merkki? ;) Kiitos Hannariina!

   Poista
 2. suloinen hattu poikasella :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat vaatteet olet ommellut:) Tuota hupun reunan huolittelua kaitaleella olen monesti ajatellut harjoittelevani. Vielä se on tekemättä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä ekasta harjoitelmasta ei tullut mielestäni kovinkaan siisti, mutta kai tämäkin vaatii vähän harjoitusta.. :) ja onpahan kuitenkin siistimpi kuin ilman huolitteua.. Kiitos Kanneli!

   Poista
 4. hienoja vaatteita! hattukin tosi kiva, meilläkin poikanen tarvitsisi tuollaisen. :)

  VastaaPoista
 5. Samantapaista kaitalehuolittelua minäkin harrastan tai sitten sellaista "isompaa muotokaitaletta" joka tikataan kiinni, Kivoja ompeluksia ja hattu mukavan poikamainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin sitten muistella sitä joskus lukemaani ohjeistusta oikein, kun niin moni tekee tämän samantapaisesti.. :) Kiitos Krista!

   Poista
 6. Nuo vinovetskarit on kyllä kivan näköisiä paidoissa :)
  Kivaa lauantai-iltaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain! Ei jää varmasti viimeiseksi vinovetskariksi.. :) Kiitos Hannele, ja mukavaa iltaa myös sinulle!

   Poista
 7. Vau mikä huppari! Tännekin kelpais tuollainen kangad kun on nuita pieniä metsästäjän alkuja kolmin kappalein talossa ;)

  VastaaPoista
 8. Hieno huppari ja hattu! Kiva idea tuo jalkapallo-kuva hatussa. Kyllä pienen miehen nyt kelpaa. Minä harvoin teen huppareita, mutta tuolla tavoin olen minäkin tehnyt ne muutamat kerrat. Lisäksi olen joskus tehnyt ihan ilman kaitaletta, piilottamalla sauman hupun vuorin alle. Muistaakseni Villa Kianan blogissa oli joskus ohje tuohon hupun sauman kaitaleella huolitteluun sekä tuohon jälkimmäiseen tapaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Harvoinpa minunkaan on tullut vetskarillisia huppareita tehtyä, mutta tämä onnistui niin kivasti että voisin hyvin tehdä toistekin.. Kiitos vinkistä, täytyypä etsiskellä tuota ohjeistusta seuraavaa kertaa varten.. :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..