torstai 2. heinäkuuta 2015

Lierihattuja

Olen viime kesän jälkeen laittanut kesälakit ja lippikset ynnä muut niin hyvään jemmaan että en löydä niitä mistään.. Pieni epäilys on kyllä hiipinyt mieleen että se pussukka on tainnut joutua vahingossa johonkin vaatekeräyslaatikkoon. Niinpä viime viikonlopun kesälomareissua varten ompelin tytöille uudet lierihatut. Tarkoitus oli kuvata hatut reissussa ollessamme, mutta mahataudin yllättäessä jouduimme pakkaamaan kimpsut ja kampsut kasaan ja lähteä kotimatkalle aiottua aikaisemmin ja niinpä kuvaamisetkin jäi..
Googlaamalla löysin Ottobrelta lierihatun kaavan. 
Ensimmäiseksi tein nuorimmalle tytölle sinisen lierihatun.
Kun siitä tuli ihan käyttökelpoinen, kaivelin kangaslaatikosta sopivia kankaita joista annoin isompien tyttöjen valita omansa. Kuvissa hatut on kuvattuna nuorimman tyttären päässä kun isommat olivat kuvaushetkellä serkkulassa yökylässä..
 Näihin sai niin mukavasti tuhottua jämäkankaita että innostuin vielä vähän lisää ja tein vielä kahdelle kummitytölle omat hattunsa. Toinen oli samanlainen kuin tuo ekan kuvan sininen hattu ja sen kävin viemässä heti valmistuttuaan uudelle omistajalleen.. Harmaa-valkoinen hattu odottelee vielä toimittamistaan toiselle kummitypykälle.. Eilen nähtiin mutta eihän hattu silloin tietenkään mukana ollut..
Molempiin lahjahattuihin laitoin pätkän kirpuilta ostettua nauhaa.
Kankaat: jämäkankaita aiemmista ompeluista
Nuorimmainen tarvitsisi myös uuden hatun, mutta en ole löytänyt oikein mistään pojalle paremmin sopivan kalastajahatun kaavaa. Täytynee piirtää tämänhetkisestä hatusta kaavat ja suurentaa niitä hieman..
Lämpöistä heinäkuuta kaikille ja tervetulotoivotukset uusille lukijoille! :)

12 kommenttia:

 1. ihania hattuja kaikki :)

  VastaaPoista
 2. Tosi nättejä hattuja ja tämän malliset on niin helppokäyttöisiäkin lapsilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huvittaa kun nuorimmainen (1v4kk) varastaa aina tytöiltä lakin kun ulos täytyisi lähteä.. Täytyy hänellekin pikimmiten tehdä oma poikamaisempi hattu kun kaavakin löytyi.. :) Kiitos Taru!

   Poista
 3. Nämä ovat kyllä ihania hattuja! :-) Toivottavasti teillä on taudit sairastettu, mahatauti on kurja jos alkaa kovin kiertämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Oman näköinen! :) Vielä en tiedä onko tauti sairastettu, tuntuu olevan kovin pitkä itämisaika ja vasta puolet lapsista sairastaneet.. Toivottavasti ei kierrä kaikkia läpi..

   Poista
 4. Niin tyttömäisen mallinen lakki ja juuri sopiva kesähelteille:) Ihania lakkeja oletkin ahkeroinut. Voi kun olette joutuneet siellä sairastelemaan. Toivottavasti tauti ei enempää kiusaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että se kauan odotettu kesä vihdoin tuli ja näillekin on tarvetta.. :) Kiitos Kanneli!

   Poista
 5. Voi ei, kävipä teillä kurjasti kun mahatauti tuli kylään :( Toivottasti olette toipuneet siitä! Lakit on ihania, varsinkin tuo retrohtava ruskea-keltakukallinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tauti ala olla jo selätetty.. Ainakin toivon niin.. Tuo mainitsemasi ruskea-keltakukkainen kangas on vanhempieni ensimmäisen yhteisen kodin verho, josta aiemmin olen tehnyt tälle samaiselle neitoselle talvitakin.. :) Kiitokset Eerika!

   Poista
 6. Valloittavia kesähattuja! Sinulla on ihania jämäkankaita. Vatsatauti on yksi kurjimmista vieraista, harmi että olette sairastelleet. Mukavaa viikonloppua, toivottavasti se sujuu jo terveemmissä merkeissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka ihania jämäkankaita onkin, niin kyllä välillä tulee epätoivoinen olo kun ei keksi mihin niitä käyttäisi mutta ei isoja paloja oikein osaa poiskaan heittää.. Näihin niitä kului kyllä ihan kivasti! :) Kiitos Hanna Mi!

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..