torstai 23. syyskuuta 2010

Pullataikina (tuorehiivasta)


Pullataikina

5 dl maitoa (tai vettä)

50 g tuorehiivaa

1 kananmuna

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 tl suolaa

150 g voita

n. 1 kg vehnäjauhoja

 

Lämmitä maito/vesi kädenlämpöiseksi (n. 37 asteiseksi), liota hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola sekä vähitellen vehnäjauhot. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

 

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pikkupullia, pitkoja tai täytettyjä pullia. Kohota liinan alla noin puoli tuntia. Voitele pullat munalla ja koristele esim. raesokerilla.

 

Paista pikkupullia 225 asteessa keskitasolla 10-15 minuuttia, pitkoja 200 asteessa alatasolla 20-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..