perjantai 10. syyskuuta 2010

Punajuuripaistos


Tilasin muutaman vuoden ajan sähköpostiin Herrankukkaron perjantaireseptiä. Nyt aika vasta lopetin tilauksen, kun en koskaan mitään resepteistä kokeillut. Muutaman olen jättänyt sähköpostiin odottamaan kokeilua, ja tämä punajuuripaistos osui silmiini kun käväisin s-postissa ja olin juuri miettinyt mitä tehdä jääkaappiin jääneistä punajuurista.. Joten tuumasta toimeen.. Tästä tuli muuten aivan älyttömän suolaista, eli 1/2 tl suolaa olisi ollut aivan riittävä määrä.. Ja vaikka tämän voisi tarjoilla sellaisenaan, itse kaipasin jotain lihaa , esim. lihapullia tmv. tämän ja perunan kaveriksi.. Perjantaireseptiä voi tilata tästä linkistä .



Punajuuripaistos

 

5 dl punajuurisuikaleita

n. 5 cm pala purjoa hienonnettuna

1/2 (-1) tl suolaa

1 tl rakuunaa

2 dl kermaa

öljyä uunivuoan voiteluun

 

Voitele uunivuoka öljyllä. Asettele vuokaan punajuurisuikaleet ja hienonnettu purjo. Mausta suolalla ja rakuunalla. Lisää kermaa sen verran, että suikaleet jäävät juuri ja juuri näkyviin. Peitä paistos foliolla. Hauduta kypsäksi 160 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Tarjoa sellaisenaan tai keitetyn perunan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..