tiistai 29. maaliskuuta 2011

Omenapiirakkaa uudella ohjeella



Tässä viime viikkoinen omenapiirakka.. On se kumma, kun ei heti leipomisen päätteeksi tule koneelle siirtämään kuvia ja tekemään päivityksiä, niin se tuppaa jäämään.. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.. Meillä loppui viime viikon alussa lämmitysöljy, ja loppuviikosta oli pakko jo lähteä mummulaan pesulle kun ei öljyä kuulunut.. Mukaan tekaisin omenapiirakkaa uudella ohjeella.. Pakkanen näytti (ja näyttää edelleen) olevan "täynnä" omenahilloa ja omenasiivuja.. (Onkohan tullut syksyllä vähän yliarvioitua talven tarpeita...) No, jotta omenat kuluisi, omenapiirakkaa halusin tehdä mutten tällä kertaa sillä tutulla ja useimmiten käyttämälläni ohjeella, eli tällä.. Joten googlaamaan, ja ensimmäinen vaihtoehto meni testiin, ja hyvää oli.. Alkuperäinen ohje löytyy täältä..





Omenapiirakka (12 annosta)


 


200 g voita


1 1/2 dl sokeria


3 dl vehnäjauhoja


1 kananmuna


3/4 dl maitoa


1 tl leivinjauhetta


1 tl vanilliinisokeria


3-4 omenaa


kanalia


sokeria


 


Sulata rasva. Sekoita kulhossa sokerin kanssa. Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta!). Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa. Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja asettele siivutetut omenat päälle. Ripottele kanelia ja sokeria omenoiden päälle sekä alussa sivuun jätetty muruseos.. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Piirakka on parasta lyhyen vetäytymisen jälkeen tarjottuna kylmän vaniljakastikkeen tai -jätskin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..