perjantai 3. lokakuuta 2014

Palleroita - Brigadeirot ja Cake Popsit

Laitetaanpas nämä kummatkin palleroiset samaan postaukseen, kun kumminkin samaan kategoriaan tulevat.. Cake popseja olin aikonut tehdä Kasperin 7-vuotissynttäreille, mutta kun Kirsin keittiöön ilmestyi kuluvalla viikolla Brigadeirojen resepti, päätin kokeilla vielä niitäkin.. Tein huomattavasti pienempiä, joten sain varmaan tuplamäärän palleroita.. Suklaaströsseleitä en mistään löytänyt (mikä on kai se oikea Brigadeirojen päällyste), joten Marianne Crushissa sitten pallerot pyöräytin. Minuun nämä palleroiset eivät oikein iskeneet. Lapset tykkäsivät, joten oletan että tulevat illalla synttäreillä kuitenkin syödyksi.
 
Cake Popsien ohje löytyi täältä. Ne on olleet jo ties miten kauan kokeiltavien listalla, ja kun synttärisankari näihin ihastui, päätin nyt ottaa härkää sarvista ja väsätä kakkutikkareita.. Tikkuja en löytänyt kun alkuviikolla koitin niitä kaupungista etsiskellä.. Niinpä tikkareiden tikut, joita oli kertynyt jonkinmoinen kasa, pesuun ja käyttöön.. Ihan eivät riittäneet kaikkiin mutta edes osaan.. Ohjeen mukainen suklaan määrä (200 g) ei riittänyt mihinkään.. Onneksi olin ottanut vielä toisen levyn varmuuden varalle.. En keksinyt mihin olisin tökännyt tikkarit kuivumaan ja laitoinkin ne lopulta pieniin paperivuokiin ylösalaisin.. Eli tikkuja ei olisi välttämättä tarvinnut lainkaan.. 
Näistä tykkäsin minäkin, slurps! :)
 
***
 
Brigadeirot
n. 30 kpl (riippuen pallojen koosta)
 
 

 
 
1 tölkki kondensoitua maitoa
3 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta 
2 rkl voita
 
Koristeluun: Marianne Crush-rouhetta, suklaaströsseleitä, kookoshiutaleita tms..
 
Laita kondensoitu maito, kaakaojauhe sekä voi paistinpannuun tai kattilaan ja sekoita niitä voimakkaasti puulastalla, jotta kaakaoon ei jää paakkuja. Säädä levy keskilämmölle ja koko ajan sekoittaen anna seoksen kiehua n. 15 minuuttia, kunnes se sakenee tarpeeksi. Koostumus on sopiva silloin kun voit vetää lastalla seoksen läpi ja seokseen jää jälki hetkeksi näkyviin. Toinen keino todeta, että seos on valmis: kun kallistat pannua/kattilaa, valmis seos valuu yhtenä osana toiseen reunaan. Seos jähmettyy jäähdyttäessä vielä jonkin verran. 
 
Kaada valmis massa voideltuun kulhoon tai lautaselle jäähtymään. Kun se on tarpeeksi jäähtynyt, jotta sen voi laittaa jääkaappiin, siirrä se sinne loppujäähdytykseen. Kylmässä jäähdytetystä massasta on helpompi muotoilla Brigadeirot.
 
Muotoile jähmettyneestä massasta voilla voidelluin käsin pieniä, noin lihapullan kokoisia pyöryköitä. Pyöräytä pallot Marianne Crushissa, suklaaströsseleissä, kookoshiutaleissa tms. Laita Brigadeirot pieniin paperivuokiin ja säilytä niitä jääkaapissa. (Säilyvät n. 2 viikkoa.)
 
***
 
Cake Popsit
n. 40 kpl
 

 
 
Suklaakakkumassa:
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1 kananmuna
1 dl maitoa
½ dl rypsiöljyä
1 dl kiehuvaa vettä
 
Muut aineet:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl tomusokeria
2 rkl voita
(½ rkl maitoa)
 
Tarvikkeet:
40 kpl tikkuja
300 g suklaata
strösseleitä
 
Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää muna, maito ja öljy. Sekoita sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää kiehautettu vesi joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä seuraavaan päivään.
 
Murenna kakku kulhoon. Sekoita toisessa astiassa tuorejuusto, tomusokeri ja pehmeä voi. Yhdistä kakkumuruihin. Sekoita ainekset hyvin sormin tai haarukalla. (Lisä tarvittaessa maitoa.) Anna seoksen seisoa jääkaapissa muutama tunti. Pyörittele massa palloiksi (suunnilleen lihapullan kokoisiksi), työnnä pallot tikkuihin ja dippaa suklaaseen. Anna jähmettyä minuutin verran ja koristele.
 
Ihan kaikkiin ei riittänyt tikkua, mutta eivätpä välttämättä tikkua kaipaakaan..
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..