maanantai 2. helmikuuta 2015

Kahdet kokeiluversiot - virkatut tumput

Olen jo pitkään haaveillut virkkaavani tumput. Naapurin rouvalta sain ohjeen virkattuihin tumppuihin ja tein nuorimmalle tyttärelle luonnonvalkoiset tumput. Tumpuista tuli eri pituiset, joka tuskin käytössä haittaa.. Lanka on työkaverilta saatua, hän oli aikoinaan omista lampaista saatua villaa kehräyttänyt langoiksi. Lankaan oli kehräämössä lisätty jotakin villan lisäksi ja lanka vastaa mielestäni aika hyvin Novitan 7-veikkaa..Vuosi sitten neuloin kummipojalle joululahjaksi peiton tästä langasta, ja sitä oli vielä juuri tumppujen verran jäljellä.. 
Näitä kuviollisia tumppuja olen nähnyt kälyni tekemänä vuosien varrella monia ja haaveillut opettelevani kuvion vielä joskus. Viime viikolla tuo kälyni sitten kävi opettamassa ihan kädestä pitäen tuon kuvion minulle. Oikeastaan aloitin näistä kuviollisista, mutta koska odottelin välillä kälyni tuloa, tein välillä nuo valkoiset. Aluksi virkkasin aivan liian tiukalla otteella ja ihmettelin kuinka työ ei tahdo millään edetä. Neuloessa kun minulla tuppaa tulemaan niin löysää että teen aina neuleet ja villasukat numeroa pienemmällä kuin minkä kokoisen haluan lopputuloksen olevan. Kun tajusin löysentää otetta, alkoi hommakin sujua.. :) Kuviollisista piti tulla lapaset itselleni, mutta eipä nämä minulle mahtuneet.. Tein isompana toiset, mutta värit eivät ehkä sittenkään ole ihan omat.. Mutta pian on Ystävänpäivä! ;) Palataan niihin lapasiin silloin! :) Hainkin sitten jo vähän enemmän oman värisiä lankoja, mutta sitä turkoosia mitä olisin halunnut, ei missään ollut.. Näissä lankoina kolmea eri väristä Novitan 7-veljestä, pinkki, violetti ja vaaleanpunainen..
Toisessa peukalossa taisin unohtaa kaventaa alussa silmukoita joten toinen peukku on vähän leveähkö toiseen verrattuna.. :)
Kuvio on minusta tosi kaunis.
 
Meidän nuorimmainen, jolla ikää on 11kk, on ollut nyt elämänsä ensimmäistä kertaa kipeänä.. :(  Muuten ollaan kyllä tämän 11kk:n aikana hänen kanssaan jouduttu valvomaan, mikä onkin ollut outoa kun kaikki seitsemän edellistä on nukkuneet yönsä hyvin.. Nyt on päivät melko hankalia, mutta on sentään nyt yönsä nukkunut muutamaa herätystä lukuun ottamatta melko hyvin. Eipä ole tullut mieleenkään nostaa ompelukonetta pöydälle, mutta nämä virkkaukset on helppoja kun lankapussin voi napata syliin silloin kun on pienikin sopiva hetki ja jättää kesken kun tarve vaatii. Ja odottelen paria kangaslähetystä joiden saavuttua ehkä uudella innolla taas ompeluiden kimppuun.. :)
 
Mukavaa viikon alkua!


4 kommenttia:

 1. Voi kun kauniita lapasia. Ihanat nuo kuviolliset! Toivottavasti pikkuinen pian parantuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kanneli! :) Eiköhän olla jo voiton puolella pikkuisen kanssa.. :)

   Poista
 2. Hienot lapaset olet tehnyt! Kuviovirkkausta en olekaan saanut aikaiseksi opeteltua, mutta nämä ovat niin hienot, että ehkä minäkin siihen hommaan ryhdyn jossain vaiheessa. Nätit värit! Kurjaa, että pieni sairastaa, toivotan pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava näitä oli tehdä, kun ensin oppi kuvion.. Kiitos Hanna Mi! :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..