maanantai 4. tammikuuta 2016

Appelsiini-suklaahyydykekakku

Fazerina-suklaa on minusta yksi parhaimmista suklaista. Niinpä tätä Suklaapossun reseptiä oli suorastaan pakko kokeilla. Vuoden vaihtumisen kunniaksi tein tämän, vaikka itse olinkin h-hetkellä jo nukkumassa. Mies ja isommat lapset olivat raketteja ammuskelemassa sukulaisissa ja veivät kakun mukanaan. En ole saanut kakusta palautetta, mutta onneksi olin hyydyttänyt maistiaispalan pieneen muffinivuokaan joten voin kertoa, että oli hyvää!

Pohjaan tuli rasvan sijaan maitoa, joka olikin tosi hyvä. Pohjasta ei tullut yhtä kova kuin rasvalla, mutta riittävän jämäkkä silti. Miksipä siis käyttää enää rasvaa keksipohjassa? Tuplasuklaa-Dominoita en meidän kaupasta löytänyt joten niiden  sijaan laitoin Domino Originaaleja, hyvin toimivat  nekin. Suklaata tuli jokunen gramma enemmän, ja minulla kaapissa oleva suklaa sattui olemaan 80%:sta.. Alla kuitenkin alkuperäinen ohje.
Appelsiini-suklaahyydykekakku

Pohja:
175 g Tuplasuklaa-Dominoita
1 1/2 dl suolapähkinöitä
2 rkl maitoa

Täyte:
2 1/2 dl kuohukermaa
400 g appelsiinin makuista tuorejuustoa
75 g tummaa suklaata (50%)

Päälle:
Dominokeksejä murskattuna

Hienonna keksit  ja suolapähkinät. Lisää seokseen sen  verran maitoa, että seos pysyy juuri ja juuri koossa  kun sitä puristaa kämmenessä. Painele seos 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.

Sulata suklaa varovasti esim. mikrossa. Vaahdota kerma. Sekoita kerman joukkoon tuorejuustot ja suklaasula. Vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.

Koristele hyytynyt kakku dominomurskalla.

12 kommenttia:

  1. Nam, hyvältä näyttää! :)

    VastaaPoista
  2. Kuullostaa ja näyttää hyvältä! Ja uskon, että hyvää se onkin, nimittäin olen itse käyttänyt kakkujen täytteeksi appelsiinituorejuusto-kerma-suklaayhdistelmää ja se on namia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopisi kyllä hyvin myös täytekakun väliin! Pitääpä joskus laittaa..

      Poista
  3. Kuulostaapa älyttömän hyvältä! Enpä ole koskaan hoksannut että suolapähkinät sopii myöskin hyytelökakun pohjaan. No, mihinpä ne ei sopis :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, mihinpä suolapähkinät eivät sopis!! :)

      Poista
  4. Nam, Fazerinat on kieltämättä yksiä parhaita suklaita. Tämä on varmasti erittäin hyvää ja ei vaikuta ainesten perusteella kovin makealtakaan hyydykekakulta, varsinkaan, jos käyttää 80 % suklaata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! :) Ei ollut yhtään liian makeaa vaan just passelia..

      Poista
  5. Kuulostaa taivaalliselta :p
    Täytyykin testata tuota maitopohjaa, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeiluun vain! :) Tuo maitopohja oli kyllä mielenkiintoinen, tein jo toiseenkin kakkuun samanlaisen pohjan.. Vähän kevyempi versio! :)

      Poista
  6. Oi, jälleen niin ihanan kuuloinen resepti! Täytyykin kokeilla tuota maitopohjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä ihanaa. :) Pohja on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..