torstai 7. huhtikuuta 2016

Kauraiset suklaakeksit

Tytöt leipoivat kuukausi sitten pikkuveljen synttäreille pikkuleipiä.
Ohje on RuokaPirkasta 4/2014.
Kauraiset suklaakeksit
16 - 20 kpl

100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
100 g maitosuklaarouhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl suklaarusinoita

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina tangoiksi ja jaa se 16 - 20 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja litistä niitä hieman litteämmiksi. Nosta keksit leivinpaperin päälle pellille. Jätä leviämisvaraa. Paista keksejä 175 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes keksit saavat vähän väriä.

4 kommenttia:

  1. Nämä vaikuttaa just sellaisilta kekseiltä, joilla vois ilahduttaa joskus työkavereita :) Hyvä, että äidin ei tarvitse huolehtia kaikista tarjottavista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikun kokeilemaan vaan.. :) Kyllä apulaisia leipomishommiin riittää, mutta silloin täytyisi hoksata tehdä iiiiiso taikina että riittäisi uunillekin paistettavaa.. :D

      Poista
  2. Minun leipomisinto ei meinaa millään nyt löytyä, mutta makean nälkä vaivaa. Vaikuttaa sopivalle herkulle kahvin kanssa :). Kiitoksia ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makean nälkään saa helpotusta onneksi vaikka kaupastakin, jos on leipomusinnostus kateissa.. Mulla taas uunissa vikaa ja sen vuoksi innostus hukassa.. Mutta taas on synttärit tulossa ja jotain pitäisi kuitenkin yrittää..

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..