perjantai 22. huhtikuuta 2016

Pinjata-kakku

Pääsiäisen aikaan Hannele julkaisi videon pinjata-kakun teosta. Nappasin idean talteen kaksosten 11-vuotissynttäreitä varten. Halusin yllättää pojat kakkuun piilotetuilla karkeilla ja onnistuinkin siinä. Pojat lähtivät synttäreitä edeltävänä iltana iskän kanssa talkoisiin ja kun itse sain kotijoukot unten maille, sain tehtyä kakun kaikilta "salaa" valmiiksi. Ja kylläpä karkkikätköä kahvipöydässä ihmeteltiinkin sekä lasten että aikuisten voimin.

Paistoin ihan normi pyöreän kakkupohjan jonka halkaisin neljään osaan. Kahdesta keskimmäisestä levystä otin keskeltä juomalasilla palan pois. Kokosin kakun suoraan tarjoilualustalleen irtopohjavuoan reunojen sisälle. Hyytymisen ajaksi laitoin reikään kelmutetun juomalasin jotta täyte ei valunut koloon. Parin tunnin kuluttua otin juomalasin pois, täytin kolon karkeilla (n. 200 g) ja laitoin viimeisen kakkulevyn päälle.

Pohjana on kuuden munan sokerikakkupohja, kostutettu vaniljamaidolla, täytteenä kinuskinen Daim-mousse (jonka alkuperää en millään muista mutta jo vuosia olen ohjetta aina silloin tällöin käyttänyt..) ja sisällä olevat karkit on irtokarkkihyllystä. Koristeena on Serkusten Suklaaunelma -blogin tammikuun haasteesta voittamaani Wiener Nougat crushia.. Kinuski olisi sopinut tähän hyvin päälle, mutta koska tein piirakkaa jonka päälle tuli kinuskia, en viitsinyt sitä laittaa.
Kinuskinen Daim-mousse
2-3 väliin

5 liivatetta
3 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g Vaniljatuorejuustoa
1 dl kinuskikastiketta
2 kpl Tupla-Daimia
2 rkl vettä

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Rouhi Daimit. Vaahdota kerma sokereiden kanssa. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja kinuskikastike. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata puristellut liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetken. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan huolella sekoittaen. Sekoita lopuksi rouhitut Daimit sekaan.
Vinkki: loput kinuskikastikkeesta voi laittaa täytteen kanssa kakun väliin.

Tällä postauksella osallistunkin Serkusten Suklaaunelman huhtikuun haasteeseen, jossa kuukauden makuna on kinuski. :)

13 kommenttia:

  1. Mikä ylläri-kakku! Herkkua!
    Tuota täytettä pitää kyllä testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täyte on kyllä hyvää, kokeile ihmeessä! :)

      Poista
  2. Ihana karkkiyllätys, muutenkin herkullisen kuuloinen ja näköinen kakku :)

    VastaaPoista
  3. Tämä on kyllä tosi hauska idea! Tästähän saisi tosi hyvin tehtyä meidän pojan matelija-teemaisille synttäreille version. Olkoon sitten munanmuotoiset karkit käärmeen "munia" yllärinä kakun sisällä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! Kiva jos innostut sinäkin kokeilemaan!! :)

      Poista
  4. Hauska idea piilottaa karkkeja kakkuun. Kinuskinen Daim-mousse kuulostaa kyllä taivaallisen hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta.. :) Tää mousse on kyllä tosi herkkua..

      Poista
  5. Voi vitsi kuinka hyvä idea. Tämä täytyy muistaa syksyllä sitten :)

    VastaaPoista
  6. Kiva kun kokeilit, nämä on kyllä hauskoja! Minäkin silloin ensimmäisen pinjatakakun tein yllärinä lapsille :) Ja kuulostaapa hyvältä tuo kinuski-daim-yhdistelmä moussessa. Menee kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan sulle ideasta! :) Kiva, kokeile ihmeessä moussea..

      Poista
  7. Ompa hauska! Täytyy äitienpäiväkakkuun kokeilla tuota moussea, kuulostaa hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! :) Kokeile ihmeessä, se ON hyvää.. :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..