maanantai 1. toukokuuta 2017

Donitsit

Munkkeja on tullut alkuvuonna paistettua "enemmän kuin laki sallii", kun uusi uuni ja hella on antaneet odotuttaa itseään.. Nyt vihdoin saimme uudet koneet ja olikin sopivasti vappu ja munkkien aika.. :) No mutta, koska itse tykkään kuitenkin enemmän donitseista, kokeilin tällä kertaa niitä. Ohjeen nappasin K-ruoan sivuilta.

Lämpömittarini oli edellisen käyttökerran jälkeen hajotettu eikä toiminut siten kuin olisi pitänyt. Sen kanssa sählätessä pääsi öljykin kuumenemaan melkoisesti korkeampiin lukemiin kuin olisi pitänyt. Niinpä ekat donitsit paloivat ja kuitenkin jäivät sisältä raa'aksi. Öljyn vähän jäähdyttyä sain kuitenkin onnistuneesti jatkettua donitsien paistamista.

Sokeroituja donitseja olin ajatellut näistä tehdä, vaan sokeri ei kyllä millään tarttunut näihin. Niinpä laitoin pojan asialle hakemaan kaupasta suklaata ja donitsit saivat suklaakuorrutteen. Hyviä olivat ja nopeampia tehdä kuin perinteiset hiivalla kohotettavat munkit.
Donitsit
23 kpl

50 g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2 dl kevytkermaa tai maitoa

Kuorrutus:
n. 200 g suklaata

 Sekoita keskenään pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita vuoroin nesteen kanssa taikinaan. Sekoita hyvin.

Kauli taikina 1-1,5 cm paksuksi levyksi, ota lasilla kakkusia. Tee reikä keskelle. (Minä tein reiän ihan sormilla pyöräyttämällä.)

Kuumenna öljy 180 asteiseksi ja paista donitsit heti kauniin ruskeiksi n. 1-2 min. molemmin puolin. 

Kuorrutusta varten sulata suklaa varovasti mikrossa. Dippaa jäähtyneet donitsit sulaan suklaaseen, koristele halutessasi.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä! Aloin oikein miettimään, että oonkohan koskaan tehnyt donitseja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä ne olivatkin! ;) Sittenpä vain donitseja kokeilemaan..

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..