tiistai 16. toukokuuta 2017

Kahvikehrät

Nyt kun vihdoinkin saimme sen uuden uunin (ja hellan), on tullut leivottua useampana päivänä. Olen viime talven aikana ruvennut käyttämään Prisman Kauppakassipelvelua, enkä todellakaan ole osannut huomioida uutta tilannetta ruokatilausta tehdessä, vaan nyt jauhot, voit ja kananmunat tuntuu loppuvan aina heti alkumetreillä.. :D

Jääkaappiin ilmaantui viime viikolla miehen toimesta monta monituista pakettia hiivaa ja niistä olen nyt koettanut päästä eroon. Jostain muistin kahvikehrät ja niitäpä sitten tänään Kermaruusun ohjeella kokeilin. Täytynee vielä jonain päivänä tehdä toinen, tuplasatsi.
Kahvikehrät
30 kpl

250 g voita
1 dl sokeria
1 l vehnäjauhoja
1 1/4 dl maitoa
75 g tuorehiivaa
3 kananmunaa

Täyte:
150 g voita
150 g tomusokeria
1,5 rkl vaniljasokeria

Nypi jauhot ja sokeri voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Liota hiiva kylmään maitoon ja lisää kevyesti vatkatut kananmunat. Sekoita neste muruseokseen ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Valmista täyte: Vatkaa voita sähkövatkaimella kunnes se pehmenee, lisää sokerit ja vatkaa tasaiseksi. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, levitä täyte levylle ja kääri tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla 30 palaan ja laita muffinssivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota huoneenlämmössä noin tunti. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

***

Viime aikaiset ompeluni ovat olleet lähinnä lahjaompeluita tai muuten sellaisia, joiden esittelyyn pääsyä täytyy vähän odotella. Mutta kaikki ajallaan.. :)

4 kommenttia:

  1. Nams,näitä täytyykin kokeilla:P

    VastaaPoista
  2. Kahvikehrät onkin tosi hyviä. En ole itsekään pitkään aikaan niitä tehnyt joten täytyypä joku päivä tehdä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se näissä onkin sekä plussa että miinus, kun ovat niin hyviä. Miinusta se, että häviävät pakkasestakin ihan liian nopeasti.. :D Kiitos ohjeesta!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..