keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Lahjaksi eläkeläiselle

Työkaverini jäädessä eläkkeelle halusin muistaa häntä jollakin itse tehdyllä lahjalla. Vapauden alkaessa juuri alkukesästä tuli mieleeni istuintyynyt/-pehmusteet ulkosalla istuskeluun.
Toteutusta miettiessäni Krista julkaisi juuri sopivasti postauksen paper piecing-tekniikalla tehdyistä tyynyistä ja innostuin oitis tekniikasta. Tähänkin tekniikkaan olin kyllä aikaisemminkin törmännyt, mutta siitäkin ajatellut niin että on ihan liian näpertämistä minulle.. Tuolloin minulla oli kuitenkin käsityöt olleet jo pitkään aika minimissä ja olikin kiva löytää uusi ja mielenkiintoinen tekniikka johon materiaaleja löytyi heti valmiiksi kotoa.

Googlaamalla etsiskelin tekniikasta kertovaa kirjallisuutta, vaan juuri mitään niistä ei meidän alueen kirjastoista löytynyt. Ne, mitä käsiini sain - ei niissä oikein mieluisia ohjeita ollut. Koitin etsiskellä samalla myös ilmaiskaavoja ja kun en juuri sellaista löytänyt kuin olisin halunnut (eikä sellaista löytynyt myöskään maksullisista kaavoista), päädyin samaan perhoskaavaan mitä Kristakin oli toiseen tyynyistään käyttänyt. Ja kyllähän perhoset nyt kesään kuuluu!

Kaavat kolmeen erilaiseen perhoseen löytyivät sivuilta Lillyella.com. Käyttämäni perhosmalli oli nimeltään Pepper.
Todella aikaavievää hommaa (juuri sitä näpertämistä) tämä tekniikka kyllä on, mutta niin mukavaa! Ensimmäiseen kokeilutilkkuun sain menemään aikaa pähkäilyineen kaikkineen n. 1,5 tuntia.. Mieheni kovin pyöritteli päätään kun näytin puolitoistatuntisen aherruksen päätteeksi tilkkua hänelle ja kerroin miten kauan sen tekemiseen meni aikaa. :D

Perhostilkkuihin kankaat on kierrätetty kestotahroja saaneesta Marimekon mekosta ja toisesta, huonon istuvuuden vuoksi käyttämättömäksi jääneestä mekosta. Eurokankaassa koitin katsella oranssin sävyisiä kankaita, mutta kun en mieluisia löytänyt, tyydyin muidenkin kankaiden osalta kotoa löytyviin kankaanjämiin. Väliin laitoin kaksi kerrosta paksuimpia tikkikankaita mitä jemmassa vielä oli. Melko ohuet pehmusteet nämä siis ovat. Tikkaukset tein "neliöiden" saumakohtiin. Yhden pehmusteen koko on n. 39x40 cm. (42x42 cm:iin yritin tähdätä.) :)
Aurinkoisia ja mukavia eläkepäiviä! ❤


14 kommenttia:

 1. Onpa mukavaa, että innostuit kokeilemaan tekniikkaa! Ekaan perhoseen sain minäkin menemään aikaa vaikka kuinka ja paljon, mutta työskentely kyllä nopeutuu huomattavasti, kun tekniikka käy tutuksi. Tosi hyvä idea tehdä perhosista istuintyynyt, eipä olisi itsellä tullut mieleen, nämä oli työkaverille varmasti mukava ja mieleinen lahja :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä tyytyväinen, että ennakkoluulostani huolimatta kokeilin tätäkin tekniikkaa! :D Totta kyllä, että tekeminen nopeutuu kun enemmän tekee. Mieluinen lahja olikin, ja sehän on aina hienoa!

   Poista
 2. Kauniit istuintyynyt <3 Hyvää juhannusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvää juhannusta myös teille! :)

   Poista
 3. Onpa ne taidokkaasti tehty! Varmasti mieluinen lahja saajalleen. 💛 Aurinkoista juhannusta sinne!

  VastaaPoista
 4. Tämä onkin mulle uusi teknikka. Pikkutilkkuja löytyisi kyllä varmasti moneen minimalistiseen tilkkutyöhön. Kiva ajatus näissä istuistyynyissä ja sopivan pehmeiltä näyttävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilehan ihmeessä niin tulee tämäkin tekniikka tutuksi! :) Sun Suomi100-haasteeseen mulla olis idea (tällä tekniikalla toteutettava), vaan ei vielä riittävästi taitoa..

   Poista
 5. Tulipa ihanan raikkaat! Tämä perhosmalli on niin mainio, se sopii moneen paikkaan.

  VastaaPoista
 6. Todella kauniit ja ihanat värit myös! Kylläpä onkin kiva lahjaidea!

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..