keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Tupaantuliaislahja

Idean tällaiseen seinävaatteeseen sain jo muutama vuosi sitten enoni vaimon tekemästä, huomattavasti suuremmasta seinävaatteesta. Se oli säkkikankaalle toteutettu ja ripustettu pitkän heinäseipään avulla leivinuunin kylkeen. Siinä oleva suurensuuri reikäleipä oli taustaltaan pahvia, johon oli liimattu männyn kuorikatetta. Teksti oli kirjottu leivän ympärille.
Siitä lähtien kun pääsin tuon seinävaatteen näkemään, olen oman näköisenä sellaisen halunnut toteuttaa. En vain oikein ollut keksinyt, mikä olisi sopiva tekniikka toteutukseen ja mihin sellaisen edes laittaisin. Nytpä palaset vain loksahtelivat niin sopivasti paikalleen, että tässä tämä nyt sitten on, tupaantuliaislahja sukulaisperheeseen. 
Kirjoin tekstin ja tein kankaisen reikäleivänkin. Leipä osoittautui kuitenkin liian suureksi tekstiin nähden, eikä samaa kangasta tietenkään enää enempää ollut (muualla kuin verhoina ikkunassa) joten piti muuttaa suunnitelmaa. Veljeni tyttöystävää pyysin piirtämään jotakin tekstiin sopivaa ja niin sain kirjoa vielä viisi leipää ja kaksi kalaa. Pitsin ompelin vielä yläreunaan kun näytti ihan kivasti sopivan.
Tarvikkeet: puuvillakangas Kangaskapina, pitsi Porin Eurokangas, kirjontalangat Creativ Company

***

Vielä en ole oikeasti ensivisiitillä päässyt uudessa kodissa käymään, mutta pääsiäisestä saakka valmiina odottaneen lahjan sain kuitenkin jo annettua kehotuksella "jos ei ole paikkaa itsellä niin ei tarvitse kaappiin jättää pölyyntymään vaan sitten vain kiertoon"..

11 kommenttia:

 1. Kaunis idea ja hienosti kirjailtu! Toivottavasti on löytänyt paikkansa uudessa kodissa :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis! Kirjonnoilla saa niin mukavaa ilmettä. Siisti käsiala sinulla kirjonnoissa :). Tuollainen vastaava seinävaate oli myös mummolassani, lämpimiä muistoja siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itsestä kyllä tehdessä tuntui että käsiala on ihan mitä sattuu, kirjaimetkin tuntui olevan vinksallaan mikä minnekin.. :D

   Poista
 3. Tosi kaunis lahja ja miten arvokas kun on itse tehty 💛

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvä idea ja niin kaunis toteutus! Nyt alkoi tehdä mieli kirjoa keittiöliinoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ❤ Keittiöliinat olisikin kivoja kirjoa, hmmm.... :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..