Keväällä törmäsin helppoon ja herkulliseen raparperipiirakan ohjeeseen. Tällaiset helpot, vatkaamatta ja vaivaamatta valmistuvat taikinat on ihan parhaita ja tässä plussaa on helppouden lisäksi vielä sekin, että päälle sopii monenlaiset täytteet.. Tätä ohjetta on kuluneiden kevään, kesän ja syksyn aikana tullut käytettyä monet kerrat, sekä kokonaisena pellille että puolitettuna piirakka-/irtopohjavuokaan.. Näissä kuvien piirakoissa täytteinä järjestyksessään raparperi, omena ja puolukka-kookos-fariinisokeri.. Enkä edes osaa sanoa, mikä versio olisi paras... :)
Pohja:
(pellillinen)
6 dl sokeria
6 dl piimää (tai jotakin muuta hapanmaitotuotetta)
200 g sulatettua voita
10 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
Täyte 1:
5 raparperinvartta pilkottuna
kanelia ja sokeria
Täyte 2:
5 lohkottua omenaa
kanelia ja sokeria
Täyte 3:
200 g puolukkaa
1 dl kookoshiutaleita
fariinisokeria
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita piimä ja sokeri, lisää sulatettu rasva ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi, levitä pellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle haluamasi täytteet ja paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..