perjantai 13. heinäkuuta 2018

Mansikkakakku

Eilen järjestimme kaveriporukalla yllätyssynttärit eräälle neljäkymppiselle saunomisen, uimisen ja syömisen merkeissä. Nyyttärimeiningillä saatiin kasaan aivan yltäkylläinen herkkupöytä. Minä otin kontolleni täytekakun teon.

Edellistä kakkua tehdessä (viime viikolla) päätin seuraavalla kerralla kokeilla moussella täytettyä ja päällystettyä kakkua ja pianpa pääsinkin tätä toteuttamaan! Mansikkamoussen tein hyväksi havaitsemallani Pullahiiren ohjeella, mutta tällaiseen kakkuun jossa täyte tulee myös päälle, olisi liivatetta saanut olla 1-2 enemmänkin. Tällä liivatemäärällä kakku ehti kuljetuksen aikana hieman sortumaan.

Kakkupohjaksi tein 6 munan gluteenittoman sokerikakkupohjan jonka paistoin 23cm vuoassa (tai no, ihan koko taikina ei mahtunutkaan yhteen vuokaan ja osa taikinasta paistui pienemmässä vuoassa..). Kokosin kakun tarjoilulautaselle 25cm irtopohjavuoan reunojen sisään jotta sain moussea myös reunoille. Näin vältyin reunojen pursottamiselta. :D

7 kommenttia:

  1. Onpa hurjan hieno kakku. Todella herkullisen ja kauniin näköinen. Olet taitava 👍👍🤗

    VastaaPoista
  2. Oijoi kun näyttää herkulliselta:) ja varmasti maistuu myös! Näppärä olet♥ Leppoisaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tällä ohjeella tulee kyllä väkisinkin herkkua.. Mukavaa viikkoa!

      Poista
  3. Ihanaakin ihanampi kakku. Moussetäytteet ovat kaikkein parhaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ❤ Niin kyllä ovat.. :)

      Poista
  4. Herkullisen näköinen! Nam! 😋

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..