Joka ikinen syksy mietin, että mikähän se olikaan se paras omenapiirakkaresepti.. Ja yhtä usein taidan etsiä ja kokeilla jotakin uutta ohjetta.. Tämän syksyn omppupiirakkaohje tuli vastaan Kaakao kermavaahdolla -blogista ja pääsi melko pian testiin kun ystäväni poikkesi kylään. Tein tupla-annoksen pienelle pellille. Piirakka oli todella helppotekoinen -aineet vain sekoitetaan yhteen- ja vieläpä älyttömän hyvää! 😋
Omenapiirakka
(26 cm vuokaan)
2 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g voita
1 dl maitoa/piimää/jogurttia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
5 pientä omenaa
2 tl kanelia
2 rkl fariinisokeria
Vispaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon sokeri, sulatettu voi ja maito. Lisää vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä voideltuun piirakkavuokaan. Kuori ja pilko omenat pieniksi lohkoiksi ja painele taikinaan. Ripottele päälle kanelia ja fariinisokeria. Paista 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Omenapiirakka on todellinen syksyn herkku. Helppotekoinen resepti kelpaa aina!
VastaaPoistaNiinhän se on! Helpot ohjeet on parhaita.. :)
PoistaIhana ohje. Juuri söin aamuteen kanssa viimeisen omenapiirakan palan, mitä meillä oli jäljellä :)
VastaaPoistaSyksyllä on aina ihan pakko tehdä vähintään kaksi omenapiirakkaa; toinen vanhalla tutulla reseptillä ja toinen aina jotain uutta kokeillen.
Tuohan onkin hyvä perinne tehdä toinen vanhalla tutulla ja toinen uudella ohjeella! 👍
Poista