torstai 27. syyskuuta 2018

Täytekakku mangomoussella

Sain kuun alussa kakkutilauksen lastemme serkun ristiäisjuhlaan. Sain melko vapaat kädet, ainoa vaatimus oli että kakku on laktoositon, täytteenä saisi olla jotakin moussea (jossa ei saisi olla ainakaan kokonaisia mansikkaklönttejä).. Koska kaapissa odotteli yksi Bonnen mangosose, päätin tehdä täyteen mangon makuisena.

Jo kauan on tämä Suklaapossun mangomousse ollut mulla kokeiltavien listalla ja nyt sitä sitten kokeilin. Järkevää kai olisi tehdä muille jo ennakkoon testatulla ohjeella, mutta ajattelin ettei Suklaapossun ohjeilla vaan voi kovin metsään mennä.. Ja eikä mentykään - hyvää oli mousse, kun ihan lusikallisen hyydytin maistiaiseksi erillään..

Kakussa on 3 munan sokerikakkupohja, jonka paistoin 24cm vuoassa. Täytettä tuli ohjeen mukaan tehtynä paljon, ja kokosinkin kakun hieman isompaan vuokaan, niin että täytettä tuli myös reunoille. Kun sain vuoan täyteen, alkoi reunan välistä täyte pursuta ulos.. Onneksi sain tukittua vuotokohdat ja ekaksi tunniksi laitoinkin kakun pakastimeen hyytymään. Sen verran täyte ehti valumaan, että päälle ilmaantui reunaan tuollainen kolo, joka ei koristeilla ihan kokonaan peittynyt.. Koristeet on sokerimassaa ja nuo pehmeät sokerihelmet olivat minulle uusi tuttavuus - huippu, kun ei ole vaarana hampaan halkeaminen sokerihelmeä vahingossa haukatessa..
Mangomousse

5 dl vispautuvaa kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maustamatonta maitorahkaa
3,5 dl Bonnen mangososetta
1 rkl vaniljasokeria
n. 1,5 dl sokeria
9 liivatelehteä
3,5 - 4,5 rkl sitruunavettä

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon tuorejuusto, maitorahka ja mangosose. Mausta vaniljasokerilla ja lisää hieman sokeria. Maista ja mausta lisäsokerilla makusi mukaan! Kuumenna tilkka sitruunavettä kiehuvaksi. Puristele liivatteet hyvin ja liota kiehuvaan nesteeseen. Sekoittele ja jäähdyttele hetki, kaada sitten ohuena nauhana koko ajan huolellisesti sekoittaen täytteen joukkoon. Täytä kakku ja anna hyytyä mielellään yön yli.

6 kommenttia:

  1. Minäkään en ole enää pitkään aikaan ostanut muita kuin noita pehmeitä. Montakohan hammasta ne kovat on vuosien mittaan ihmisiltä rikkoneet :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä törmäsin näihin ihan ensi kertaa, kun ruokatilausta tehdessä etsin jotakin koristelujuttuja.. Niin hienoa, että näistä on keksitty pehmeämpi versio!

      Poista
  2. Varmasti herkullista! :)

    VastaaPoista
  3. Nam! Tuo Bonnen mangosose sopii tuohon varmasti hyvin! Testiin menee :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..