sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Rapsakat suklaakeksit ilman uunia

Tämänkin ohjeen postaus oli jäänyt kesken.. Uusimmassa Leivotaan-lehdessä (6/2014) oli tällaisten ilman uunia valmistuvien suklaakeksien ohje. Ohjeessa ainesten määrät tuntuivat minusta vähän oudoilta, ja muokkasinkin sitä jonkin verran, mm. tuplasin riisimurojen ja corn flakesien määrän ja lisäksi jätin piparminttuaromin pois.. Vieläkin olisi mielestäni voinut laittaa riisimuroja ja corn flakeseja (ainakin pikkuisen) lisää, sillä pehmenivät kyllä jonkinverran. Hyviä nämä silti olivat, mutta en tiedä onko tuo "rapsakka" sittenkään oikea sana kuvaamaan näitä. Kun ohjeen mukaan keksejä olisi tullut vain viisi kappaletta, niin minä sain näitä 25!
Mutta hupsista, nyt kun luen tuota ohjetta niin huomaan että suklaa olisi pitänyt laittaakin rouheena.. Ja minähän sulatin sen ja aijoin tähän kirjoittaa että ainakin osan voisi laittaa rouheena.. Tosin kyllähän suklaarouhe lämpimässä kermassa kuitenkin sulaa, joten lopputulema on varmasti joka tapauksessa sama.. :)

Täytyiskohän tuota kameran linssiäkin joskus vähän putsata..

Rapsakat suklaakeksit
 
1 dl kuohukermaa
1 tl voita
200 g tummaa suklaata rouhittuna
4 dl corn flakeseja
3 dl riisimuroja
 
Koristeluun:
100 g tummaa tai vaaleaa suklaata
 
Kiehauta kerma kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja lisää mukaan voi ja suklaa. Murskaa corn flakesit ja riisimurot ja sekoita kermaseokseen. Kaada seos voideltuihin pieniin piirasvuokiin tai muffinipellin koloihin. Laita jääkaappiin noin kahdeksi tunniksi. Irrota suklaakeksit muoteista ja valuta paloille sulatettua suklaata. Pidä keksejä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.


6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä keksejä. Olet kyllä ahkera leipuri :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! :) Välillä sitä tulee leivottua "enemmän kuin laki sallii" ja toisinaan taas on tosi pitkiä taukoja leipomisissa..

      Poista
  2. Käyn aina silloin tällöin blogissasi. Ihania ompeluksia, neulomuksia ja leipomuksia. Ja valtavasti oot kehittyny, oot taitava ja rohkea kokeilemaan uutta!!:)
    -vanha kämppiksesi 12vuoden takaa, hui onko siitä oikeesti jo niin kauan!!??:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kun käyt vierailulla! :) Kokeilemalla oppii uutta ja tekemällähän sitä kehittyy. On tämä vaan niin mukava harrastus! :) Kyllä ne vuodet vierii niin nopeasti että hyvä kun mukana pysyy.. Kiitos Heli kun ehdit kommentoimaan! :)

      Poista
  3. Onpas täällä ihania herkkureseptejä tullut monta! Minulla ei ole tullut leivottua nyt, kun pakastimeenkaan ei mahdu marjojen viedessä sieltä tilaa. Pitääkin laittaa näitä reseptejä itselleen muistiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on jokin leivontakärpänen puraissut.. Kohta vaihtuu postaukset taas ompeluihin.. :) Kiitos Hanna Mi!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..