perjantai 19. joulukuuta 2014

Piimäkakku

Piimäkakkua minun tulee tehtyä pitkin vuotta, mutta varsinkin joulun aikaan. Teen aina vähintään kaksi kakkua kun taikina on niin helppo ja nopea valmistaa, ja kakkuja mahtuu uuniin kaksi kerrallaan.. Joulumyyjäisiin tulee tehtyä useasti juurikin piimäkakkuja.. Tämä helppo piimäkakkuresepti on pitkään matkannut kansiossani, alun perin olen sen Valion sivuilta napannut.
 
Toisen kakuista vein eilen työkavereille, toinen jäi itselle. Epäilen ettei tämä itselle jäänyt kakku näe joulua, kun on koko perheen herkkua.. :) 
Piimäkakku
 
5 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl sokeria
1½ rkl piparkakkumaustetta
2 tl soodaa
200 g sulaa voita/margariinia
1 dl luumumarmeladia
2 dl piimää
 
Sulata voi/margariini. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää sula rasva, luumumarmeladi ja piimä kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti lusikalla tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun 1,8 litran rengaskakkuvuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa 40-60 minuuttia (uunista riippuen). Meidän uunilla sopiva paistoaika on tuo 40 min.

10 kommenttia:

  1. Ei pääse happanemaan täälläkään.. Hyvää oli kiitos!
    Julie

    VastaaPoista
  2. Piimäkakku on kyllä herkullista ja niin näpsäkkä tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopeat ja helpot reseptit on näissä kuivakakuissa mun suosikkeja! Tämä on yksi helpoimmista! Kiitos Kanneli! :)

      Poista
  3. Voi, minä en olekaan piimäkakkua tehnyt pitkään aikaan, pitäisiköhän ihan tekaista täksi jouluksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piimäkakku kuuluu minusta joulun aikana kahvipöytään, vaikka meillä herkutellaan piimäkakkua ihan muulloinkin! Kiitos Krista! :)

      Poista
  4. En ole koskaan tehnyt piimäkakkua, mutta kun noin kovasti kehutaan, niin pitääpi pistää korvan taakse. Täksi jouluksi en enää ehdi, mutta nyt ainakin tiedän, mistä reseptiä haen. P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi helppo resepti ja hyvää! Kannattaa ihmeessä kokeilla! :) Ja jos tykkää niin taikinaan voi sujauttaa vielä rusinoitakin sekaan. Meillä ne kaivetaan yleensä kakusta pois, joten en ole nähnyt tarpeelliseksi niitä lisätä.. :) Kiitos P! :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..