tiistai 21. lokakuuta 2014

Appelsiiniriisi

Halusin kokeilla appelsiiniriisin tekemistä joten keittelin viikonloppuna riisipuuroa tarkoituksella niin paljon että sitä jäisi myös tähän.. Mihinkäs muuhun tähteeksi jäänyttä riisipuuroa voisikaan käyttää kuin appelsiiniriisiin tai karjalanpiirakoihin? Ohjeen nappasin täältä..
 

 
Appelsiiniriisi
 
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora Vanilla)
4 dl riisipuuroa
3 isoa appelsiinia (1 kg)
(½-1 dl sokeria)
(1 tl vanilliinisokeria)
 
Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja edelleen pieniksi paloiksi. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita riisipuuron joukkoon appelsiinit ja vaniljavaahto. Mausta tarvittaessa sokerilla ja vanilliinisokerilla. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista. Tarjoa jälkiruokana.
 
***
 
Leppoisia lomapäiviä kaikille nyt lomaileville! Täällä alkoi syysloma vasta tänään..

4 kommenttia:

  1. Oi... tää on niin hyvää :) Oikea retro-jälkkäri, nams!

    VastaaPoista
  2. Herkkua on. Lapsuudessa äiti tuota teki, itsekin olen kokeillut muutaman kerran:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen tainnut maistaa aikaisemmin vain kaupan versioita, tämä oli ensimmäinen kokeilu ja herkkuahan sekin oli.. Kiitos Kanneli!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..